BenQ új ultra-hordozható PC

Széll Zoltán, 2008. február 16. 10:04

A tajvani BenQ cég egy új felhasználói határfelülettel kombinált ultra-hordozható PC-t mutatott be a Barcelonában zajló Mobil Világ Kongresszus második napján.

A BenQ az Intel által támogatott „mobil Internet eszközök” (MID) egyik gyártója. Ezek az eszközök többségükben Intel processzorokat és Microsoft operációs rendszereket használnak. Most azonban a BenQ egy olyan MID masinát mutatott be, amely Linux operációs rendszer felügyelete alatt működik. A gyártó új felhasználó határfelületet „épített be„ a masinába, amely a korábbiaknál szorosabb együttműködést tesz lehetővé az OS funkcióival. Bár BenQ az új MID minden részletét még nem bocsátotta ki, mégis elég sokat lehet már tudni az új eszközről. A masina Wi-Fi vagy 3G (harmadik generációs telekommunikáció) határfelületen keresztül csatlakoztatható a vezeték nélküli internet hálózathoz.

 A BenQ ultra-hordozható PC Intel Menlow lapka-garnitúrát (alacsony energia-felvételű Silverthorne mikroprocesszort, Poulsbo lapkakészletet), 4,8 hüvelykes érintésre érzékeny LCD képernyőt és 0,3 megapixeles webkamerát tartalmaz. Az Intel a Menlow platformot az ultra-hordozható eszközökhöz fejlesztette.

Kulcsszavak: notebook PC Benq

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50