Rendszerfelügyelet Rendszergazdáknak - tananyag a Microsofttól

forrás Prim Online, 2008. február 17. 10:20

A Microsoft Magyarország weboldalán letölthető formátumban is elérhetővé vált az Informatika Tisztán tananyag „Rendszerfelügyelet Rendszergazdáknak” című tankönyve. A könyvben 3-3 fejezet foglalkozik a Windows Vista és Windows Server 2003 R2 rendszergazdák számára legérdekesebb képességeivel, és azt is megtudhatjuk, mi van a „motorháztető alatt”.

A könyv legrészletesebben az alábbi témakörökkel foglalkozik:

- telepítési és migrációs lehetőségek az operációs rendszerek között
- diagnosztikai és felügyeleti eszközök bemutatása
- ügyféloldali biztonsági beállítások, amiről a legtöbb rendszergazda nem tud
- Windows Server 2003 funkcióinak bemutatása rendszergazdáknak
- tartomány szerepe a hálózatokban (Active Directory felépítése)
- hibakeresés és -helyreállítás hálózati környezetben

A Microsoft célja, hogy a könyv segítségével bárki könnyen megtanulhassa az alapokat, és ezáltal könnyedén tudja használni a kapcsolódó technológiákat. A könyv és a hozzá tartozó screencastok és virtuális laborok segítségével rendkívül gyorsan megtanulható ezen rendszerek használata, ráadásul mindenki abban a tempóban haladhat az anyaggal, ahogy neki kényelmes.

Kedvcsinálónak néhány idézet a felhasználóktól:

„Az előadáson remek környezetben sikerült megismernem a Microsoft szerverek alapjait, ez segített abban, hogy magabiztosabban vállaljak el ilyen jellegű munkákat” – mondta el Egresits Károly, frissdiplomás hallgató.

„Az előadásokon elhangzott anyag alaposabb feldolgozásához nagy támogatást nyújt a könyv, többé nincs láthatatlan probléma a felügyelt hálózatokban” – nyilatkozta Kelemen Balázs, rendszergazda

„Mindig fontos segítség, ha újfajta szemszögből ismerhetjük meg a Microsoft technológiákat, ezáltal sokat tanulunk és ügyfeleink is elégedettebb lesznek! Az előadást és a könyvet minden rendszergazdának csak ajánlani tudom!” – fejtette ki Páczi Gábor, a ProgEn Kft munkatársa.


A Microsoft IT Tisztán programsorozatára a 2007-es év második félévében több mint 6500-an jelentkeztek; a kapcsolódó tananyagot pedig több mint 100.000-szer töltötték le. A programsorozat 2008-ban is folytatódik; a Microsoft áprilistól júniusig várja elsősorban az 50 PC-nél kisebb állománnyal dolgozó informatikusok jelentkezését. Előzetesen jelentkezni a www.microsoft.hu/it oldalon lehet.

A nyomtatott változat megvásárolható a legtöbb szakkönyvet árusító könyvesboltban, illetve közvetlenül a SZAK kiadótól is.

oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Élő adásban Király Júlia, Kürti Sándor és Mérő László beszélgetése a sikerről

Szeptember végén indul a KÜRT Akadémia, amelynek első klubrendezvénye a Marmara Hotel átriumában lesz szeptember 8-án (csütörtökön), 17:30 órától, ahol a KÜRT Akadémiai oktatói, Király Júlia, Mérő László és dr. Kürti Sándor beszélgetnek arról, hogy miként lehet sikeresen navigálni a világ jelenlegi kiszámíthatatlan széljárásában, és hogy milyen a jövő sikeres vállalata, vállalatvezetője. Ezt a beszélgetést a a KÜRT Akadémia Facebook oldalán az interneten keresztül is követhetik az érdeklődők.

2011. szeptember 7. 17:18

Mobilkommunikációs ismeretek egyetemi szinten

Közös, mobilkommunikációs ismereteket fejlesztő kurzusokat indít a Telekom és a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke. A regionális együttműködésnek köszönhetően megvalósuló előadássorozatok során felmerülő témák többek között a mobileszközök, a humán kommunikáció valamint az ezekre épülő alkalmazások világából kerülnek ki.

2011. szeptember 7. 12:54

Művészeti és műszaki alapképzés

A műszaki megoldások iránt fogékony diákoknak a Xerox „Karrier az iskolából” programja olyan szakmai lehetőséget kínál, amely révén a tanulók, miután elsajátítják a szükséges művészeti és műszaki alapokat, valódi digitális szakemberekké válhatnak.

2011. szeptember 5. 14:47

Komputer Klubház nyílt Miskolcon

Ma nyílt meg Miskolcon Magyarország és Közép-Európa első komputer klubháza. A Microsoft Magyarország közel 100 000 dollár értékű szoftveradománnyal, szakkönyvekkel és folyamatos technológia tanácsadással támogatja az új kezdeményezést. A miskolci Komputer Klubház az első ilyen közösségi tér, a következő várhatóan Kecskeméten nyitja majd meg kapuit 2012-ben.

2011. szeptember 2. 10:08

Nemzetközi szintű tananyagok az informatikus-képzéshez

Az - egyebek mellett a volt Kandót is magába olvasztó - Óbudai Egyetem, amely az egyetemi rangot 2010-ben érte el, mindjárt egyetemmé alakulásának évében - az Új Széchenyi Terv keretében - egy jelentős pályázatot is nyert.  A 75 millió forintos támogatásnak köszönhetően az egyetem oktatói az informatikai fejlődés szempontjából fontos területek szakemberképzéséhez dolgozhattak ki új, nemzetközi színten is egyedülálló tananyagot 2010 márciusa és a most kezdődő új tanév közti időszakban.

2011. szeptember 1. 19:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09