CeBIT 2008: az ATEN bemutatja a KVM kapcsolók új generációját

forrás Prim Online, 2008. február 17. 14:09

Az idei CeBIT show-n, Hannoverben (2008. március 4-9.) mutatja be az ATEN KVM és video eszközeinek széles kínálatát. Az ATEN kiállított termékei között szerepel majd a világ első LCD KVM switche is, mely ujjlenyomat felismerő funkciót alkalmaz. A gyártó bemutatja továbbá a KVMP perifériás switcheket OSD támogatással, egy teljesen új vezeték nélküli prezentációs eszközt, és a legújabb HDMI video switcheket és splittereket.

Az adminisztrátori költségek, szerverszobák megtakarításai és a környezetbarát informatika mellett az ATEN leginkább a termékek fejlesztését, új technológiák alkalmazását helyezi előtérbe a költséghatékony csatlakoztatási eszközök széles kínálatához. A termékek alkalmazási területét és funkcionalitását az ATEN élő demo központ felállításával valósítja meg standján. A demo bemutató többek között a következő termékeket mutatja be:

Vállalati KVM megoldások

A CL5716, a 16 portos PS/2-USB LCD KVMP switch a világ első LCD KVM switche, mely ujjlenyomat felismerést alkalmaz a még biztonságosabb használat érdekében. Két interfésszel rendelkezik a szerver és a konzol felé is. Továbbá a CL5716 külön portot kínál külső USB egér csatlakoztatásához. A PS/2-USB LCD KVMP switch 8 portos változatban is létezik (CL5708).
A CN8000 KVM on the NET kiegészítő távoli szerverkezelési megoldás, melynek segítségével az adminisztrátor távolról is hozzáférhet a KVM switchez vagy szerverhez LAN, WAN vagy Internet kapcsolaton keresztül. Az IP alapú modell kettős interfészt kínál mind a szerver, mind a konzol számára. Továbbá a Virtuális média támogatás lehetővé teszi, hogy távolról vigyünk át, továbbítsunk adatot a csatlakoztatott switchen keresztül bármely szerverhez, és felismerő teszteket futtassunk, fájlokat töltsünk le, programokat vagy operációs rendszert telepítsünk közvetlenül Virtuális média kapcsolattal.
A KM2508 / KM2516 mátrix KVM switch két konzolos, 8/16 portos mátrix KVM switch, mely Virtuális média támogatással rendelkezik, így akár 512 vagy 4096 szervert is kezelhetünk kaszkádba kötéssel.

SOHO KVM megoldások

Az üzleti szintű megoldások mellett az ATEN az idei CeBIT-en mutatja be új generációs KVMP switcheit, melyek a SOHO felhasználóknak szólnak. Az új két és négy portos switchek, a CS1732B és CS173B az első SOHO termékek, melyek OSD funkcióval rendelkeznek. Így két vagy négy több platformos számítógép is kezelhető egy billentyűzetről, monitorról és egérről. Továbbá kettős interfészt kínál a PS/2 és USB eszközök számára, beépített két portos USB 2.0 hubbal, valamint audio porttal rendelkezik. Ahogy a KVM, USB és audio fókusz egymástól függetlenül kapcsolható, így a switch segítségével zenét hallgathatunk az egyik számítógépen, míg a másik PC-n alkalmazást futtathatunk, USB eszközöket használhatunk, vagy játszhatunk is.

Vezeték nélküli prezentációs rendszer

A KE8820 Virtuális VNC konzol vezeték nélküli prezentációs rendszer, mely frissíti a meglévő projektorokat, és vezeték nélküli konferenciákra alkalmas alapot biztosít több notebook számára. A KE8820 távoli hozzáférést biztosít bármely számítógéphez LAN, WAN vagy Internet kapcsolaton keresztül, valós idejű kivetítést kínál monitoron vagy projektoron keresztül, lehetővé teszi a valósidejű kapcsolatot távoli számítógép és helyi PC vagy kivetítő között a KE8820 konzolon keresztül.

A video eszközök terén az ATEN legújabb HDMI video switchekkel jelenik meg, melyek már kompatibilisek a legújabb HDMI 1.3b szabvánnyal.

Kulcsszavak: Aten hálózat kapcsoló

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05