Mindenki nyer a DVD-harc lezárulásával

Kiss Ádám Zoltán, 2008. február 18. 19:03

A befektetők egyöntetűen örülnek az elhúzódó formátumháború végének, ezt jelzi, hogy a győztes és a vesztes részvényei egyaránt emelkedtek.

Bár a Toshiba hivatalosan még mindig nem jelentette be HD DVD halálát, az elmúlt hét eseményeinek tükrében a hír biztosra vehető, és nem csupán a belső vállalati források, de a felröppentő hírek miatt is. A Toshiba ma már akkor sem visszakozhatna, ha valamiért időközben meggondolta volna magát, mivel a hírek világszerte rásütötték rendszerére a vesztes jelzőt, és ki venne ezek után HD DVD-t? A cégnek azonban ez nem is lenne érdeke, és ezt a befektetők reagálásai egyértelműen mutatják. Az teljesen logikus, hogy a győztes Blu-ray-t leginkább képviselő Sony papírjai a hírek hallatára hétfőn rögtön 2,7 százalékkal emelkedtek, hiszen a vállalat a jogdíjakból hosszú évekre szóló biztos bevételi forráshoz jut. Az azonban jól jelzi a megkönnyebbülést, hogy a vesztes Toshiba részvényeinek értékes a győztesénél több mint kétszer jobban, 5,7 százalékkal emelkedtek, üdvözölve a vállalatra nézve költséges, a piacra nézve pedig bénító vállalkozás lezárultát. A tét pedig hatalmas, a két fél túlontúl hosszú küzdelme az évi 24 milliárd dolláros otthoni DVD piacot kötötte eddig gúzsba.

Kulcsszavak: HD DVD Blu-ray Toshiba Sony

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09