Megjelent az Adobe Director 11

forrás Prim Online, 2008. február 20. 13:13

Az Adobe bejelentette az Adobe Director 11 szoftvert, a vállalat multimédia-fejlesztő eszközének jelentős frissítését. A legújabb kiadás rugalmas és könnyen használható szerkesztőkörnyezettel támogatja a multimédia-szerkesztőket, animátorokat és fejlesztőket a látványos interaktív alkalmazások, játékok, elektronikus oktatóanyagok és szimulációs termékek létrehozása során.

A Director 11 használatával, illetve a Director 11 és az Adobe Shockwave Player kombinációjával a felhasználóknak mindössze egyszer kell elkészíteniük a tartalmat, amely azután közzétehető a weben, CD/DVD lemezen vagy a számítógépeken. Ez az erőteljes környezet kiegészíti az Adobe kreatív termékcsaládját. A Director projektekhez Adobe Flash SWF-fájlok is hozzáadhatók, amelyek lejátszhatók a Director és a Shockwave alkalmazásokban, és egyszerűen szerkeszthetők az Adobe Flash CS3 Professional segítségével. Emellett a Director 11 a külső fejlesztők bővítményeinek széles skáláját támogatja, így a legkönnyebben bővíthető szerkesztőkörnyezetet kínálja. A Director 11 segítségével a tartalomkészítők a Unicode-támogatás révén honosíthatják alkalmazásaikat, a játékokban és szimulációkban az Ageia PhysX fizikai motorral új szintekre emelhetik az életszerű mozgást, a továbbfejlesztett szöveges funkciók és a natív 3D renderelés használatával pedig még megkapóbb látványt hozhatnak létre.

Az elterjedt hang-, video- és képfájlok legszélesebb skáláját támogató Director 11 hatékony új szolgáltatásai közé tartozik az Adobe Flash 9 technológia támogatása és a bittérképszűrés, amellyel a képek és szövegek könnyedén egészíthetők ki további jellemzőkkel, például árnyékolással vagy ragyogással. A termék mind a JavaScript, mind a Lingo nyelvet (a Director beépített parancsnyelvét) támogatja, így több nyelven is programozható. A továbbfejlesztett parancsfájlböngészővel időt takaríthat meg, hiszen a kódot és a kisebb kódrészleteket húzással is szerkesztheti.

Az Adobe Director 11 várhatóan 2008 márciusától érhető el. A francia, német és japán nyelvű nemzetközi verziók szállítása várhatóan 2008 júniusában kezdődik. A Director 11 ára teljes termékként 999 amerikai dollár, a három előző verzió valamelyikéről végzett frissítés esetén 299 dollár. A Director 11 szoftvert az oktatók 299 amerikai dollárért, a diákok pedig egyes régiókban, például az Amerikai Egyesült Államokban 99 dollárért vásárolhatják meg. A termék több operációs rendszeren fut, például a Microsoft Windows XP Service Pack 2, a Windows Vista és az Intel-alapú Macintosh számítógépre telepített Mac OS X 10.4 rendszeren. A Shockwave az összes említett rendszeren, valamint a PowerPC-alapú Macintosh számítógépre telepített Mac OS X 10.4 rendszeren is fut.

Kulcsszavak: felhszoft Adobe

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09