Megjelent az Adobe AIR és az Adobe Flex 3

forrás Prim Online, 2008. február 25. 11:26

Az Adobe bejelentette, hogy elérhetők az Adobe AIR és az Adobe Flex 3 szoftverek, a gazdag internetes alkalmazásokat (Rich Internet Applications - RIA) támogató Adobe technológia új platformjai. A fejlesztők és a tervezők az Adobe RIA technológiák használatával pillanatok alatt hozhatnak létre és tehetnek elérhetővé gazdag, egyedi tartalmat és alkalmazásokat. Az Adobe AIR bemutatása az innovatív Adobe RIA technológiák új generációjának megjelenését jelzi, és a web valós idejű, dinamikus képességeit kapcsolja össze a számítógépek számítási teljesítményével és adatfeldolgozási lehetőségeivel. A webes platformot kihasználó vállalkozások a legfrissebb Adobe RIA technológiákkal olyan vonzó alkalmazásokat fejlesztenek, amelyek nem függenek a böngészőtől, a számítógépek típusától és az operációs rendszerektől.

Az Adobe Flex Builder 3 Standard egy Eclipse alapú webfejlesztő eszköz, amely intelligens kódszerkesztést, interaktív hibakorrigálást és vizuális tervezőfelületet kínál az interaktív internetes alkalmazások (Rich Internet Application - RIA) készítőinek. A program szoros együttműködésre képes az Adobe Creative Suite 3 szoftvereivel, így a kreatív szakemberek könnyen együtt dolgozhatnak a fejlesztőkkel.

Az Adobe Flex Builder 3 Professional szoftvert - a Standard változat funkcionalitásán túl - olyan profi kódoptimalizáló lehetőségekkel ruházták fel, mint a memória- és teljesítményoptimalizálás, a működésteszt és a sebességnövelés.

Az Adobe Flex nyílt forráskódú fejlesztés. A platformfüggetlen Flex 3 alkalmazások kompatibilisek a legnépszerűbb böngészőkkel és operációs rendszerekkel, az Adobe AIR szoftvernek köszönhetően pedig asztali alkalmazásként is futtathatók. A fejlesztőeszköz Windows és Macintosh platformra kapható, míg az SDK továbbra is ingyenes!

Újdonságok a Flex 3-ban:


·    PHP, ASP.NET projektvarázslók
·    MXML, ActionScript, CSS szerkesztési lehetőség
·    kódrészek kiemelése, kódrendezés
·    interaktív hibakorrigálás
·    memória- és teljesítményoptimalizálás
·    felhasználói felület tervezése és tesztelése beépített sablonokkal
·    interaktív adatelemzés és diagramkészítés a fogd-és-vidd módszerrel
·    akár offline is futtatható asztali alkalmazások generálása Flex alkalmazásokból
·    fejlett adatszinkronizálás back-end rendszerekkel
·    kisebb méretű SWF fájok exportálása
·    magasabb fokú integráció a böngészőkkel
·    együttműködés az Adobe Flash CS3, az Adobe Illustrator CS3, az Adobe Photoshop CS3 és az Adobe Fireworks CS3 szoftverekkel

RIA alkalmazások a desktopon


A mai napon megjelen az Adobe AIR első teljes verziója is. A szoftverrel a webfejlesztők HTML, Ajax, PDF és Flash/Flex programozói tudásukat felhasználva desktop RIA alkalmazásokat készíthetnek, amelyek egyesítik a webes és a desktop szoftverek előnyeit. Egyfelől bárhonnan, bármilyen környezetből és bármikor elérhetők, másfelől képesek kezelni a számítógépen lévő állományokat, és együttműködhetnek a többi desktop alkalmazással. Az AIR igyenesen letölthető Windows és Macintosh platformra (hamarosan Linuxra is).

Az Adobe megoldások - Flexibilis kapcsolatok és mobilitás konferencián Dr. Haraszti Miklós, Veszprémi Gábor és Tenger Iván webfejlesztők mutatták be a technológiát és a szoftvert. Aki lemaradt az élő közvetítésről, látogasson el a www.szoftver.hu portálra, ahol hamarosan megtekintheti az előadásokat.

www.szoftver.hu


Árak és elérhetőség


Az Adobe AIR és az Adobe AIR SDK Windows és Macintosh operációs rendszereken futó angol nyelvű változata már ingyenesen letölthető. Hamarosan más nyelveken és Linux rendszeren is elérhető válik. További információt a www.adobe.com/go/air weboldalon talál.
Az Adobe Flex 3 termékcsalád Windows és Macintosh operációs rendszereken futó változata angol és japán nyelven érhető el. A nyílt forráskódú Flex 3 SDK és az Adobe Flex Builder 3 for Linux bétaverziója ingyenesen elérhető az Adobe Labs (labs.adobe.com) webhelyről. Az Adobe Flex Builder 3 különálló termékként és Eclipse bővítményként vásárolható meg, a Standard változat ára 249 USD, a Professional változaté pedig 699 USD. A rendszerkövetelményekről és a támogatott platformokról további információt a www.adobe.com/go/flex/ weboldalon talál.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09