Hardveres kalibrációval ellátott 30 colos EIZO monitor

forrás Prim Online, 2008. február 25. 12:01

Az EIZO Hungary bemutatta 76,2 cm képernyőátlóval rendelkező, hardveres kalibrációval is ellátott, szélesvásznú ColorEdge® CG301W 30" monitorját. A high-end monitorokra jellemző széles színgamuttal, 12 bites hardveres kalibrációval és picture-by-picture funkcióval rendelkező ColorEdge CG301W ideális professzionális grafikai munkákhoz, mint például digitális fotók szerkesztéséhez vagy virtuális próbanyomat készítéséhez.

A ColorEdge CG301W széles gamutú LCD panelt tartalmaz, mely az NTSC színtér 100%-át, valamint az Adobe RGB színtér 97%-át képes reprodukálni. Ez a széles gamut nélkülözhetetlen virtuális próbanyomatok készítéséhez, mivel az Adobe RGB ISO-coated vagy az US Web-coated nyomtatásban is használatos színprofilokat alkalmazza. Az EIZO a ColorEdge CG301W minden egyes egységét Japánban lévő gyárában kalibrálja, amely során 0-255-ig minden színtónust megmérnek a 2.2-es gammaív eléréséhez. A megbízható színkép érdekében a CG301W hardveres kalibrációval is rendelkezik, így nem a számítógép grafikus kártyája, hanem maga a monitor kalibrált. Ez biztosítja, hogy egyetlen színtónus sem tűnik el a kalibráció során.

Az EIZO ColorNavigator alkalmazása, amely lehetővé teszi a fényerő, a white point és a gamma értékeinek beállítását, a monitorokhoz jár. A ColorNavigator egy olyan mérőeszközt használ, amely közvetlenül hasznosítja a monitor 12-bites look-up table-jét, lehetővé téve az öt percnél kevesebb idő alatti hardveres kalibrációt. A kalibráció befejeződése után a beállítások az ICC profilban elmenthetőek. Az alkalmazás az X-Rite által gyártott Eye-One, a DTP94, a DTP94B és a MonacoOPTIX szoftvereket támogatja. A ColorNavigator-nek köszönhetően a CG301W más monitorok színtulajdonságait is felülmúlja, hiszen általa a monitor pontosan képes reprodukálni, hogy jelennek meg a színek a keskenyebb sRGB színtérben, amely fotók készítésekor vagy más eszközökhöz való színigazításkor használatos; míg más széles gamutú monitorok erre általában nem képesek.

A 2560 × 1600 natív felbontású, 16:10 képarányú monitorok a kettős DVI-I bemeneteknek köszönhetően két PC-re is csatlakoztathatóak. A picture-by-picture funkció két egyenlő részre osztja a képernyőt, ezáltal egy 1200 × 1600 natív felbontású, központi káva nélküli monitort kapunk. Az adatok két különböző, akár Windows-t futtató, akár Macintosh számítógépről is érkezhetnek, amely által egyszerre két feladat is végezhető, ide-oda lépegetés nélkül. Az egyik input 2560 × 1600 natív felbontásig kettős, míg a másik 1920 × 1200 natív felbontásig egyes kapcsolódási pontot biztosít képek megjelenítéséhez. Az egyes input támogatja a szélessávú digitális tartalomvédelmet (high bandwidth digital content protection - HDCP) tartalmak HDCP-vel felszerelt eszközökön történő megnyitására.

A ColorEdge CG301W az EIZO legújabb alkalmazás-specifikus integrált áramkörével (application specific integrated circuit – ASIC) felszerelt. Az ASIC 12-bites look-up table-lel rendelkezik, amely 68 milliárd színt képes megjeleníteni, ezek közül is a leginkább megfelelő 16,7 milliót kiválasztva. A készülékek 16-bites belső számítási pontossággal rendelkeznek a szürkeárnyalatok zavartalan megjelenítéséhez, így láthatóvá téve a képek sötét részén található részleteket. Az ASIC ezen kívül Digitális Homogenitás-Kiegyenlítő funkciót (Digital Uniformity Equalizer - DUE) is tartalmaz, amely kijavítja az LCD panelekre jellemző fényerő és króma-homogenitási hibákat, amelyek miatt megjelenő objektumok a képernyő közepe felé fényesebbnek tűnnek, mint a széleken. 

Kiegészítő tulajdonságok:

·    250 cd/m² fényerő, 850:11 kontrasztarány, 178° vízszintes/függőleges látószög
·    6 ms-os középtónusú válaszidő mozgó képek zavartalan lejátszásáért
·    118 mm-es magasító; 40°-os dőlést, 70°-os forgást és 90°-os elforgatást lehetővé tévő ábrázolási móddal
·    Skálázási funkció a natív felbontásnál kisebb felbontású objektumok teljes képernyős megjelenítéséhez. A képek öt növekmény alatt élesíthetőek és lágyíthatóak
·    Háttérfény-szenzor a fényerő-fluktuáció stabilizálásához, a számítógép bekapcsolását vagy energiatakarékos üzemmódból való felállást követően percek alatt
·    Egy feltöltési és két letöltési porttal rendelkező USB 2.0 hub
·    5 év garancia

Ajánlott végfelhasználói ár:

Hozzávetőlegesen 900,000 + ÁFA

Az Avnet Kft. a terméket 2008. április végétől forgalmazza Magyarországon.

http://www. eizomonitor.hu
http://www. radiforce. hu

Kulcsszavak: Eizo monitor LCD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50