Tavaszi csúcsforgalom az NJSZT-ben

Kovács Attila, 2008. február 25. 18:19

Alföldi István, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) ügyvezető igazgatója rövid tájékoztatást adott lapunknak az NJSZT fokozott aktivitását jelző, soron következő több, nagy horderejű tavaszi szakmai eseményről, illetve egy kitüntetésről.

Prím: Milyen a Társaságot, illetve személy szerint Önt érintő eseményekről van szó?

A.I.: időrendi sorrendben, felsorolásszerűen összefoglalva:
- megtörtént honlapunk folyamatos átdolgozásának első fontos lépése;
- e hét péntekén ünnepeljük az ECDL kezdeményezésünk tizedik évfordulóját,
- a Nexus Kft. fővállalkozásában, az IVSZ-szel közösen, április 3-5 között megszervezzük az eVITA nemzetközi konferenciát és szakkiállítást (honlapja http://evita.njszt.hu);
- március 12-én a Mi Újság című lapunk Vámos György Szerkesztői Nívódíjban részesül;
- főszervezésünkben, március 29. és április 6. között Budapesten kerül sorra Európa legnagyobb szoftver konferenciája, az ETAPS 2008-ra;
- feladataim vannak az EU 2008-as e-Inclusion kezdeményezéséhez kapcsolódó, az e-Befogadás témával foglalkozó eseti parlamenti bizottság felelősségi köréhez tartozó egyes altémákban (Digitális írástudás, eVITA).

Prím: Kitől kapta és mivel érdemelte ki a Mi Újság című lap a szakmai kitüntetést?

A.I.:
A Magyar Tudományos-, Üzemi és Szaklapok Újságíróinak Egyesülete a 2007. év legjobb egyesületi lapjaként értékelte az NJSZT Mi Újság című havonta megjelenő hírlevelét. Az indoklás szerint ez "az egyesületi lapok között ritka professzionális lap" érdemelte ki az idei Vámos György Szerkesztői Nívódíjat.

Prím:: Milyen fejlesztés valósult meg a honlap átdolgozásának első etapja során?


A.I.:
A Neumann-honlap (www.njszt.hu) főoldaláról közvetlenül eljuthatunk a 2008.elején létrehozott Digitális Esélyegyenlőség (DE) alhonlapunkra, és viszont. Az ECDL honlapról is el lehet érni a DE alhonlapot.

Prím: Kaphatunk közelebbi információkat a budapesti ETAPS konferenciával kapcsolatban?


A.I:
600 résztvevőt várunk, a rendezvény két helyszíne: a Margit-sziget és az Európa hajó. Az ETAPS (European Joint Conference on Theory And Practice of Software) több konferenciából áll. Ezek: CC - fordítóprogram-konstrukciók; ESOP - európai programozási szimpózium; FASE - a szoftvermérnöki tevékenység alapvető megközelítései; FOSSACS - a szoftvertudomány és számítógépes struktúrák alapjai, kutatása; TACAS - rendszerek konstrukciójának és analízisének eszközei és algoritmusai. Ezeken túlmenően 22 workshop és 7 tutorial jellegű előadás is emeli a rendezvény színvonalát. A szervezésben a BME és az ELTE is részt vesz.

Prím: Mi az aktuális hír az eVITA elnevezésű, másik budapesti konferenciával kapcsolatban?


A.I.: Az eVITA platform az NJSZT vezetésével megalakult és működik. Az Európai Unió AAL (Ambient Assisted Living) kezdeményezésének (a programnak Magyarország is résztvevője) elfogadása esetén, hivatalos elindítása az eVITA konferenciánkra időzíthető.

Kulcsszavak: website oktatás NJSZT

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50