Lipcséből Kölnbe költözik a Games Convention

Genda Csongor Zoltán, 2008. február 25. 19:34

A napokban már szárnyra keltek olyan híresztelések, miszerint a Games Convention szervezői búcsút intenek Lipcsének, és a jövőben egy ennél nagyobb városban rendezik meg az expót. A hír most már hivatalos.

A német BIU egyesület a mai napon sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az idei esztendő lesz az utolsó, amikor Lipcse ad otthont a Games Convention-nek, jövőre már GamesCom néven Kölnben kerül megrendezésre Európa legnagyobb játékbörzéje. A költözést azzal indokolták a szervezők, hogy a szakmai rendezvény kinőtte a kelet-németországi várost, annak infrastruktúrája és szállodái már nem bírnak el ennyi látogatót, ebből a szempontból sokkalta megfelelőbb Köln. 2009-től tehát más helyen, más időpontban (augusztus helyett szeptemberben) és más néven várja az érdeklődőket a játék expo. A rendezvény jövőre már GamesCom néven nyitja meg a kapuit, ugyanis Lipcse nem hajlandó lemondani a Games Convention márkajogairól. Szakértők szerint az új helyszín kiválasztásnál közrejátszhatott még az a tény is, hogy az Electronic Arts fejlesztőcég irodája is Kölnben található.
A kezdetekkor, 2002-ben még Lipcse is képes volt a 80 ezer látogató befogadására, tavaly viszont már óriási gondot jelentett a közel kétszázezer játékrajongó többnapos jelenléte.

Kulcsszavak: játék kiállítás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05