Sony CyberShot W300: Megapixel-erőmű a zsebben

Széles Csongor, 2008. február 26. 09:30

Aki azt hitte, hogy a megapixel versenyfutás véget ért, az most vessen egy pillantást a Sony legújabb CyberShot fényképezőgépére, a W300-ra, amely kompakt fényképezőgéphez képest tekintélyt parancsoló 13,6 megapixeles képérzékelővel büszkélkedik. A titán páncélba öltöztetett W300 2,7 inches LCD képernyőt, HDTV kimenetet kapott, és nem maradhattak el a Sony intelligens technológiái sem: a mosolyzár és a dinamikatartomány-optimalizáló.

Szemrevaló, zsebbe való, nagy felbontású, kisméretű, egyszerűen használható, kiváló teljesítményű fényképezőgép - így reklámozza a gyártó a CyberShot W300-at.
Az új kompakt az ultra magas sűrűségű 13,6 megapixelt magába sűrítő CCD képérzékelő mellett egy 3x optikai zoomot biztosító Carl Zeiss Vaio-Tessar objektívet, 2,7 inches LCD képernyőt és külön keresőt is kapott. A kemény buroknak köszönhetően pedig a karcolások vagy az ujjlenyomatok sem okozhatnak gondot.

 


W300 szükség esetén gyors is: 3 megapixeles felbontás mellett másodpercenként öt képkockás sorozatokra is képes, így az akcióról sem kell lemondani. A kemény kis kompakt a rossz fényviszonyokkal is felveszi a harcot, a Super Steady Shot optikai képstabilizátornak és az ultra ISO módnak (maximális érték ISO 6400) köszönhetően kedvezőtlen fényviszonyok között is nyugodtan elővehetjük a W300-t. Ugyanakkor a zajszűrést végre a felhasználó is ki-be tudja kapcsolni, így még jobban ellenőrzés alatt tarthatjuk a felvétel minőségét, és nem kell feláldoznunk a felbontást a zajszűrés oltárán.

A Sony által kifejlesztett "mosolyzár" főleg a gyerekek és csoportképek esetén használható ki, amely csak akkor oldja ki a zárt, ha mindenki mosolyog. Továbbfejlesztették az arcfelismerő funkciót is, amelyet ezúttal gyerek vagy felnőtt arcra állítja be fehéregyensúlyt, a záridőt, a blendét és a vaku fényerejét is. Az intelligens szcénafelismerő technológiának köszönhetően a W300 öt különböző programot képes optimalizálni az adott fotós szituációhoz. Emellett 12 menüből kiválasztható téma-mód áll a rendelkezésünkre, többek között egy víz alatti fotózásra optimalizált beállítást is bevethetünk adott esetben.

A Sony D-Range Optimizer dinamikatartomány-optimalizáló technológiája a beégett világos részletek, illetve a túl sötét árnyékok részletgazdagságát is képes visszaadni.
A DSC-W300 májusban kerül a boltokba, körülbelül 350 dolláros bevezető áron.

Kulcsszavak: kamera Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50