Korszerű Oracle-technológia támogatja a Vatera üzleti növekedését

Kovács Attila, 2008. február 26. 12:35

Magyarország legnagyobb online aukciós portálját üzemeltető Vatera.hu Ktf. jelentős üzleti növekedése következtében új szervereket és kétprocesszoros Oracle Database Standard Edition (DSE) adatbázis-kezelő licenceket vásárolt.

A mai közös Vatera-Oracle sajtótájékoztatón Csupora Erik, a Vatera.hu ügyvezetője, illetve Gáll Tamás, az Oracle Hungary középvállalati technológiákért felelős üzletágvezetője és Klotz Tamás, az Oracle Hungary marketing igazgatója adott tájékoztatást a felek közti megállapodásról, az adatbázis-kezelés részét képező üzletmenet-folytonossági megoldás nagyvállalatokéval azonos minőségű és biztonságú, ám középvállalati alkalmazásáról. Az Oracle DSE olyan adatbázis-fürtözési megoldást (RAC = Real  Application Cluster) is tartalmaz, amely nagy rendelkezésre állást (a Vatera.hu esetében "négykilences"), valamint rugalmasságot és méretezhetőséget tartalmaz. A RAC lényege: több szerveren futó adatbázis-kezelő példánnyal érhető el ugyanaz az adatbázis. A fürtözött architektúrában gyorsabban futnak az alkalmazások, egy szerver esetleges meghibásodása esetén a fürt többi eleme átveszi annak feladatait. Klotz külön kiemelte: az Oracle DSE és azon belüli RAC révén a középvállalatként számon tartott Vatera.hu a nagyvállalatoknál már bizonyított szoftver technológiához jutott.

Csupora szerint a Vatera.hu új fejlődési szakaszba (6,9 milliárdos éves forgalom, közel ötmilliós napi letöltés, 105 ezer feletti napi egyedi látogatószám, 470 ezer regisztrált felhasználó) lépett. 2008-at a tovább fokozott biztonság évének tekinti a cég, ennek érdekében (is) mélyítette el kapcsolatát az Oracle-lel. A Sun kiszolgálógépeken futó Oracle megoldásra úgynevezett 7x24-es támogatást nyújt az adatbázis-kezelő világcég.

Kérdésekre válaszolva, Csupora Erik további információkat közölt:


- a Vatera.hu 2008-ban több tízmillió forint nagyságrendben költ informatikai fejlesztésekre;
- idén is a 2006-2007 évek közötti 41 százalékos növekedési ütemben bízik az internetes aukciós cég;
- a Szlovákiában most indult hasonló szolgáltatásukkal nagyon elégedett a Vatera.hu ügyvezetője, aki szerint a futó aukciók száma néhány nap alatt 1500-2000-re ugrott fel.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50