Sony DCS-H50 - szuperzoom intelligensen

Széles Csongor, 2008. február 27. 09:31

A Sony bejelentette a DSC-H9 szuperzoom bridge fényképezőgépének utódját, a 9 megapixeles Cyber-Shot DSC-H50-t.

Az elmaradhatatlan megapixel hízókúra mellett több más fejlesztést is tartalmaz az új utód: ED lencsetagok, felhasználó által beállítható zajszűrés (végre), fehéregyensúly, valamint javítottak a dinamikatartomány- optimalizáló rendszeren is. Használhatóbb lett még a sport felvételmód, és végül, de nem utolsósorban megkapta a saját fejlesztésű mosolykereső funkciót és a felnőtt-, illetve gyerekarcra állítható arcfelismerő funkciót is. A megnövekedett pixelszámú felvételeket ezúttal HDTV képernyőnkön is megcsodálhatjuk a natív HD kimenetnek köszönhetően.

Az új modell megtartotta a 15x optikai zoomot, a Carl Zeiss és a SuperSteady Shot képstabilizátor kiváló munkát végez, így a tőlünk távol lévő témák megörökítéséhez nem kell kerítéseken átmásznunk. Külön újdonság, hogy a legfontosabb lencsetagok egyike alacsony diszperzitású üvegből készült, amely még pontosabb, élesebb képet rajzol, ennek köszönhetően telefotózás esetén sem kell attól tartanunk, hogy elkenődnek a bezoomolt fotók.

A hátfalat egy 3 inch átmérőjű, kihajtható LCD képernyő uralja, amellyel bármely szögből fotózhatunk, ráadásul karcolásmentes bevonatot kapott, amely ultraibolya sugarak ellen is véd.

Az új H50 1/4000 mp-es záridőre képes, amelyet ráadásul kombinálni képes a prediktív, folyamatos témakövető autófókusszal, amely a gyorsan mozgó témát is képes élesen tartani, ennek köszönhetően a felvételeket is sokkal kisebb zárkéséssel készíti el.

 

Erősebb lett a vaku is, amely ISO 3200 mellett nagy látószögű állásban 16,7 méteres körzetben világítja meg a terepet, amely a sötétben készített csoportképek számára megfelelő fényt biztosít. A zajszűrés végre a felhasználó választásától függ, így még nagyobb ellenőrzés alatt tarthatjuk a fotóinkat. Ha már a kontrollról van szó, a H50 szinte teljes körű manuális beállítási lehetőségeket kínál, beleértve az expozíció-rekeszelést is, amely során a fényképezőgép három felvételt készít így kiválaszthatjuk, hogy melyik felel meg a leginkább a téma hangulatának.

Az intelligens technológiák is kiváló segítséget nyújthatnak, a gyerek- és felnőtt arcra optimalizált arcfelismerő, valamint az intelligens szcénafelismerő technológiák kiváló szolgálatot teljesítenek az amatőr fotós kezében is. A felvételek minőségéhez járul hozzá a D-Range Optimizer, amely a meggátolja a világos részletek, illetve az árnyékok beégését, a NightShot technológia, amellyel szinte nulla fénynél is fényképezhetünk, emellett "nyers" színmódot is támogat, ezzel értékes processzoridőt és akkumulátort spórolhatunk, ráadásul a színek is valósághűbbek lesznek.

A DSC-H50 modell májusban kerül a boltokba, irányára 400 dollár lesz, és egy sor kiegészítőt is kaphatunk hozzá. Mint minden más modellt, a H50-t is megvásárolhatjuk a Sony hivatalos üzleteiben, a hivatalos forgalmazóknál vagy a www.sonystyle.com weboldalon.

Kulcsszavak: kamera Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05