Újabb uniós program az internet biztonságosabbá tételére

MTI Sajtóadatbank, 2008. február 28. 08:24

Az Európai Bizottság új "Biztonságosabb internet" programra nyújtott be szerdán javaslatot, amelynek célja a gyermekek online környezeten belüli védelmének fokozása.

Az új program, amely a Web 2.0. legújabb kommunikációs szolgáltatásait - például a társasági hálózatokat - is felöleli, nem csak a jogellenes tartalmak ellen veszi fel a harcot, hanem az olyan káros viselkedésformák ellen is, mint a zaklatás vagy a bizalmaskodás. A program amely a 2005-ben indított "Biztonságosabb internet" program eredményeire épít 2009-től 2013-ig tart, és 55 millió eurós költségvetéssel gazdálkodhat.

Az új programjavaslat értelmében lépéseket kell tenni azért, hogy a nyilvánosság számára legyenek elérhetőek úgynevezett nemzeti kapcsolattartási pontok, ahol lehetőség nyílik az online jogellenes tartalmak és káros viselkedésformák bejelentésére, különös tekintettel a gyermekek szexuális bántalmazásához kapcsolódó anyagokra és a bizalmaskodásra.

A jelenleg érvényes "Biztonságosabb internet" programmal párhuzamosan az EU "rokonterületeken" is tett lépéseket. E vonatkozásban a legújabb fejlemény, hogy brüsszeli kezdeményezésre a vezető mobiltelefon-szolgáltatók bejelentették: mobiltelefonjaikon minden hozzáférést letiltanak a gyermekpornográfiához.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50