Angliában megkerült egy kormányzati adatokat tartalmazó laptop

Genda Csongor Zoltán, 2008. február 28. 19:10

Nagy-Britanniában a közelmúltban ismét elveszett egy bizalmas információkat tartalmazó laptop és egy CD, melyek aztán rejtélyes módon egy számítástechnikai szaküzletben bukkantak fel.

A brit kormány már kezdett fellélegezni, hogy végre egy olyan hónapot zárnak, amikor nem történt adatvesztés (pontosabban nem derült fény ilyen esetre), ám korai volt az öröm. A rendőrség nagy erőkkel vizsgálja most, hogy hogyan kerülhetett egy manchesteri PC-bolt szerelőműhelyébe egy a belügyminisztérium tulajdonába tartozó, titkos adatokat tároló noteszgép és egy optikai lemez. A hatóságok azzal nyugtatják a lakosságot, hogy a notebook és a cd le vannak kódolva, ezért kizárták annak a lehetőségét, hogy a bizalmas információk illetéktelen kezekbe kerültek volna.
Januárban a szigetországban 600 ezer katonai szolgálatra jelentkező polgár adatait lopták el, ezt megelőzően pedig decemberben és novemberben is példátlan adatvesztésekre került sor. Ezen esetek sokasága azonban minden bizonnyal nem vet jó fényt a hatalmon lévő Brown-kormányra, amelynek folyamatosan magyarázkodnia kell az incidensek miatt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50