Díjazták a Pannon női munkavállalókat támogató programját

forrás Prim Online, 2008. február 29. 13:10

A Pannon a női munkavállalóknak szóló munkaszervezési megoldásaival kiérdemelte a Világgazdaság című napilap „Legjobb Női Munkahely 2007” különdíját.

Egyenlő munkafeltételek, megfelelő karrieresélyek biztosítása, a családi és a hivatásbeli feladatok összehangolása – gyakorta fordulnak elő ezek a kifejezések a nők munkavállalási körülményeiről szóló szakmai és közéleti viták során. A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség a Munkaügyi Minisztériummal karöltve a szakmai vitákon túl évről évre minősíti a magyar munkaerőpiac vállalati szereplőit abban a tekintetben, hogy azok milyen eszközökkel biztosítják a női munkavállalók munkahelyi esélyegyenlőségét. E minősítési eljárás keretében a 2007. évi viszonyok értékelése nyomán a Pannon a Világgazdaság különdíjasaként „Legjobb Női Munkahely” címet nyerte el.

A mobiltársaság megközelítőleg ugyanannyi nőt alkalmaz mint férfit, ami iparági viszonylatban kiemelkedően jó aránynak számít.
A Pannon mint a HR kultúra egyik legrangosabb elismerésével, az “Investor in People” díjjal rendelkező szervezet különösen nagy gondot fordít munkatársai képzésére. Ezeket a programokat úgy szervezi meg, hogy a női alkalmazottak speciális körülményei ne jelentsenek akadályt a képzésben történő részvételben.

A Pannonnál dolgozó hölgyek számára az képvisel különös értéket, hogy rugalmas munkaszervezési megoldásokat tesz lehetővé a cég. Intézményes lehetőség a keretmunkaidőben történő munka, a távmunka, a részmunkaidős vagy otthoni munkavégzés. A rugalmas munkaidő-beosztás, otthoni munka lehetősége a munkavállaló anyákat olyan módon is támogatja, hogy az apák is nagyobb szerepet vállalhatnak a családi munkamegosztásban és a gyermekek nevelésében. A Pannon munkatársai közül a gyermekével várandós nők számára ingyenesek a terhességi szűrővizsgálatok, színvonalas egészségügyi intézményekben. A szülést követően a cég megtéríti a kórházi gondozás díját, az újszülöttek pedig egy speciális biztosítás keretében jelentős anyagi támogatást is kapnak. A cég több szolgáltatóval szerződve számos rekreációs, fitness és wellness lehetőséget kínál fel alkalmazottainak – ingyenesen.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50