D-Link: valós idejű 802.11n adatátvitel 2,4 GHz és 5 GHz csatornákon

forrás Prim Online, 2008. március 9. 13:16

A D-Link bejelentette Quadband DIR-855 Wireless N routerét és a hozzá tartozó USB adaptert, a DWA-160-ast. A routert maximális sebességre, lefedettségre és teljesítményre tervezték, így képes olyan eszközök számára is stabil vezeték nélküli kapcsolatot biztosítani, mint például a HD médialejátszók. A DIR-855 egyidejűleg kínál valós idejű 802.11n adatátvitelt a 2,4 GHz és 5 GHz csatornákon. Így több vezeték nélküli eszköz működhet a hálózatra csatlakoztatva akár 600Mbps sávszélességen.

A D-Link új eszközeit, mint a DIR-855 router a 802.11n szabvány jövőjének tekinti, mivel az 5 GHz-es rádiósávot használ. Ez a rádiófrekvencia szélesebb és kevésbé leterhelt, mint a 2,4 GHz-es rádiófrekvencia, melyet a legtöbb vezeték nélküli eszköz használ (beleértve a babamegfigyelőket, bluetooth adaptereket is). Az 5 GHz-es rádiósávon akár 23 átfedés nélküli csatorna érhető el, míg a 2,4 GHz-en csak 3, így biztosak lehetünk benne, hogy a leggyorsabb sebességet és QoS szolgáltatást kapjuk, mely olyan valós idejű alkalmazásoknál fontos, mint a HDTV.

Az új D-Link Wireless N router a D-Link egyedi StreamEngine Quality of Service (QoS) technológiáját alkalmazza, mely automatikusan priorizálja a késedelemérzékeny adatforgalmat, így tökéletes alapot kapunk multimédiás tartalmak átviteléhez kiváló minőségű HD képátvitellel, késés nélküli játékkal és tökéletes VoIP hangminőséggel. A technológia már számos díjat nyert el a DIR-655 routerrel.

A DIR-855 funkcióinak tökéletesen kihasználására a D-Link kifejlesztette a DWA-160 Wireless N USB adaptert. A DWA-160 kettős technológiája segítségével választhatunk a 2,4 GHz-es vagy 5 GHz-es átvitel közül. Így különválaszthatjuk hálózati alkalmazásainkat a két frekvenciának megfelelően. Például az e-mail írást és a böngészést 2,4 GHz-en, míg ezzel egyidejűleg a VoIP hívásokat vagy a médiatartalmak átvitelét 5 GHz-en végezzük. Minden termék lefelé kompatibilis az előző 802.11g és 802.11a hálózatokkal is, ezért a négysávos elnevezés. Továbbá a DIR-855 és a DWA-160 is támogatja az új Wi-Fi Protected Setup (WPS) funkciót, mely egyszerű módot kínál biztonságos vezeték nélküli hálózat kialakításához.

A D-Link első alkalommal használja Green Ethernet technológiáját vezeték nélküli routernél: a DIR-855 5 Green Ethernet Gigabit porttal rendelkezik, így a legkedvezőbb energiafelvételt és a legjobb teljesítményt kínálja.

Az elkerülhetetlen, internetről érkező behatolások ellen a DIR-855 kettős aktív tűzfal technológiával (SPI, NAT) védekezik, így óvja meg a hálózatot és a személyes információkat. A router a D-Link Click’n Connect alkalmazásával is rendelkezik, mely varázsló segítségével kalauzolja végig a felhasználót a telepítésen, így előzetes technikai tudás nélkül is könnyen beüzemelhető a készülék.

Három külső antennával tökéletes lefedettséget, és az OLED hálózati kijelzővel a DIR-855 tökéletes teljesítmény és védelmet kínál azon otthoni felhasználók számára, akik szeretnék a legtöbbet kihozni Internet kapcsolatukból.

A DIR-855 is, mint minden Wireless N termék 11 éves D-Link garanciával rendelkezik, képviselve a vállalat elkötelezettségét az új vezeték nélküli technológia iránt.

A D-Link DIR-855 Quad-Band Wireless N router 2008 áprilisától már megvásárolható, várható fogyasztói ára 65 000 Ft körül alakul.

Kulcsszavak: hálózat D-Link

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09