Hálózati biztonsági termékcsalád középvállalatoknak

forrás Prim Online, 2008. március 9. 14:01

A SonicWALL piacra dobta a SonicWALL Network Security Appliance (NSA) megoldást, amelynek segítségével a középvállalkozások valamennyi biztonsági alkalmazásukat egyetlen felületen keresztül irányíthatják. A most bemutatott termékkel a rendszergazdák könnyebben kezelhetik, titkosíthatják és ellenőrizhetik a hálózati forgalmat, így csökkentve a biztonsági rések kockázatát és egyszerűbbé téve a hálózati adatforgalom felügyeletét.

A többmagos NSA Series környezetet a vállalat először 2007-ben dobta piacra az E-Class Appliances megoldás részeként. A hálózati környezet összetettebbé válásával a közepes méretű vállalkozásoknak is egyre nagyobb szükségük van azonban arra, hogy hatékonyan felügyeljék hálózatuk biztonságát, így ez a termék most számukra is megoldást kínál. A Web 2.0-s alkalmazások elterjedésével, a nagyságrendekkel megnövekedett bejövő és kimenő adatforgalommal, valamint a hálózati erőforrások egyre intenzívebb használatával a hálózatfelügyeletnek is lépést kell tartania. Az új alkalmazások – amelyek mind a hálózaton belüli, mind azon kívüli kiszolgálókhoz kapcsolódnak – egyre szélesebb körű használata miatt minden eddiginél fontosabb, hogy az informatikai szakemberek teljes mértékben átlássák a vállalat hálózati adatforgalmát.

Védelem magasabb szinten


A biztonsági megoldások egyszerűsítése érdekében az NSA termékcsalád új generációs, egységesített kockázatkezelési (UTM) technológiával rendelkezik. A számos védelmi technológiát ötvöző NSA termékcsalád a hálózati támadások széles skálája ellen kínál védelmet, így a vírusok, kémprogramok, férgek, trójai programok és adathalász-támadások ellen is. Funkciói között megtaláljuk továbbá a behatolásmegelőzést, valamint a fejlett fájl- és tartalomellenőrzést a vírusok, kémszoftverek kiszűrése érdekében.

Az NSA termékcsalád új alapokra helyezi az UTM-technológiát, hiszen az alkalmazásszintű tűzfallal való integrációja nagyobb biztonságot, mégis egyszerűbb hálózati felügyeletet tesz lehetővé. Így a megoldás rendelkezik például az adatszivárgást megelőző konfigurálható eszközökkel, valamint részletesen szabályozható alkalmazás-ellenőrzéssel, amely felhasználóra, e-mail felhasználóra, időpontra, valamint IP-alhálózati szintre is beállítható.

Mélyvizsgálattal a veszélyforrások ellen

A SonicWALL NSA megoldásai a re-assembly-free deep packet inspection (újbóli összeállítás nélküli mélyreható csomagvizsgálati) technikát alkalmazzák, így kiküszöbölik a végtelenített fájlméretek okozta veszélyeket úgy, hogy közben a feldolgozási időt nem befolyásolják. Ezen felül a megoldás egyidejűleg korlátlan számú kapcsolatot képes kezelni, azaz biztosítja a teljes skálázhatóságot.

Az NSA család a belső és külső veszélyforrások elleni védelmen túl az alkalmazásszintű veszélyeket is kiküszöböli, mivel többféle alkalmazástípust és protokollt képes felismerni, illetve átvizsgálni.

Nagyobb hatékonyság személyre szabott megoldással

Az NSA termékcsalád a rugalmas, nagy teljesítményű, többmagos SonicWALL architektúrára épül, amelyet kifejezetten a nagysebességű hálózatok belső és külső védelmére, valamint a VPN-megvalósításokhoz fejlesztettek ki. Az új megoldás 16 magjának köszönhetően elődeihez képest többszörös adatforgalmat képes bonyolítani és felügyelni változatlan energiafogyasztás mellett, csökkentve az üzemeltetési költségeket.

Az NSA termékcsalád teljesítménye mellett érdemes megemlíteni, hogy támogatja a vezeték nélküli hálózatot (WLAN), valamint számos porttal biztosítja a kapcsolódás lehetőségét. Az NSA így ideális minden olyan vezetékes és vezeték nélküli célra, ahol nagysebességű kapcsolat, és ezzel együtt erőteljes munkacsoport-szegmentálás szükséges.

Az NSA funkciói mindezen felül az alábbiakat is biztosítják:

  • SonicWALL Clear VPN: DPI-architektúra, amely megtisztítja a mobil felhasználók kapcsolatait és a fiókirodák forgalmát a rosszindulatú alkalmazásoktól, teljes körű védelmet biztosítva a vállalati hálózatnak.
  • Szabványos VoIP: Funkciók kibővítése a VoIP-rendszerre, hogy a VoIP-infrastruktúra valamennyi eleme is korábban nem tapasztalt biztonságot élvezzen.
  • Biztonságos, elosztott, vezeték nélküli hálózati szolgáltatások: Az NSA képes olyan biztonságos vezeték nélküli kapcsolóként, illetve vezérlőmodulként üzemelni, amely automatikusan felismeri és beállítja a SonicWALL vezeték nélküli pontjait, a SonicPoint-okat.
  • Fejlett útválasztási szolgáltatás és hálózati funkciók: Az Open Shortest Path First (OSPF) és a Router Information Protocol (RIP) szabványokat támogató, beépített útválasztási szolgáltatások.
  •  Díjnyertes globális kezelőrendszer (GMS): Segítségével a felhasználó egyetlen központi helyről kezelheti, állíthatja be és hajthatja végre valamennyi hálózati eszköz biztonsági szabályait.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50