A Proserver terméből indul az Uniós Szélessáv Portál

forrás Prim Online, 2008. március 10. 14:07

A Szélessáv Alapítvány ezentúl a Proserver szervertermében hosztolja szervereit. A Szélessáv Alapítvány azért döntött a szerverterem váltás mellett, mert elnyerte az Európai Bizottság által kiírt pályázatot az Uniós Szélessáv Portál megvalósítására és üzemeltetésére. Ehhez pedig szüksége volt egy modern és professzionális gépteremre, ami megfelel az Európai Bizottság által támasztott szigorú követelményeknek.

A Szélessáv Alapítvány nyerte két társával, egy spanyol tanácsadó céggel és az ERIS@-val az Európai Bizottság által kiírt ún. Uniós Szélessáv Portál megvalósítására, illetve üzemeltetésére meghirdetett pályázatot. A pályázat célja a különböző nemzetek és régiók által gyakorolt legjobb infokommunikációs megoldások minél szélesebb körű elterjesztésének elősegítése. A 2 éves projekt teljes költségvetése közel 600.000 Euro. Az Alapítvány közreműködésével készülő portál virtuális közvetítőként fog működni a szakma és az egyes hatóságok között, segítve a regionális együttműködést. A Szélessáv Alapítvány többek között az európai szintű szélessávú kereső ötletével, illetve adatbázis fejlesztéssel járul hozzá a többmillió eurós projekthez. A prokjet két éves időtartamú, a portált az Európai Bizottság „i2010” nevű, szintén az információs társadalmat formáló programjába integrálják.

A Szélessáv Alapítvány a pályázat elnyerésével szervereinek áthelyezése mellett döntött. Azért a Proservert bízta meg gépparkjának hosztolásával, illetve üzemeltetésével, mert szervereinek igénybevétele várhatóan drasztikusan megnövekedik majd, ráadásul a szigorú követelményrendszer miatt az elérhető legmagasabb minőségű és biztonságú szolgáltatásra van szüksége.

Kulcsszavak: szerver hosting Proserver

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09