Google: lesznek elbocsátások a DoubleClick-nél

Milkovits Gábor, 2008. március 12. 21:47

Alig egy nappal azután, hogy az EU hatóságai jóváhagyták a Google és a DoubleClick egyesülését, a kereső-óriás részéről hivatalosan elismerték, hogy lesznek majd elbocsátások a felvásárolt cégnél.

Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója blogjában azt írta, hogy mint minden cégegyesülésnél, ebben az esetben is elkerülhetetlen egyes átfedésben lévő részlegeknél a létszámcsökkentés. Ugyanakkor hozzátette, hogy mivel a DoubleClick hozzáértő munkatársairól közismert, igyekeznek majd a minimálisra szorítani a „folyamat kedvezőtlen hatásait az alkalmazottakra és az ügyfelekre nézve”. Konkrétumokat Schmidt egyelőre nem közölt, csupán annyit, hogy az elbocsátásokra elsődlegesen az Egyesült Államokban lehet számítani. A Google-vezér a szűkszavúságot azzal magyarázta, hogy a piaci szabályozó hatóságok által folytatott alapos vizsgálódás miatt egyelőre nem volt idejük megtervezni a személyzeti átalakításokkal kapcsolatos teendőket.

Az Európai Bizottság illetékes szervei kedden hagyták jóvá a Google és az élvonalbeli online reklámkiszolgáló egyesülését. A 3,1 milliárd dolláros óriásüzlet ezzel az előre megszabott április 2-i határidő előtt zöld utat kapott. Előzetesen azonban a nemzetközi hatóságok az EB-vel az élen alapos vizsgálatot folytattak az ügyben, hogy a két, sok szempontból hasonló profilú társaság összeolvadása nem veszélyezteti-e a piaci versenyt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09