Fúzióról tárgyal a Microsoft és a Yahoo

Kiss Ádám Zoltán, 2008. március 13. 21:10

Az elmúlt két hétben jelentősen megváltozott a két vállalat kapcsolata, a rideg elutasítás helyett most a színfalak mögött tárgyalnak a lehetséges egyesülésről.

Tárgyalásokhoz közeli forrásra hivatkozva a Cnet színfalak mögötti, nem hivatalos tárgyalásokról számolt be a két cég között. A Microsoft még februárban tett részvényenkénti 31 dolláros ajánlatot a Yahoo-ra. A z interneten egyedi márkanévként számon tartott vállalat azonban mereven elzárkózott a felvásárlástól. Az elutasítás módja azonban érdekes volt, mivel egyrészt kijelentették, hogy nem érdekli őket az üzlet, másrészt viszont kevesellték a vételárat a Yahoo nevére, hűséges felhasználói körére, és a cégben rejlő jövőbeli lehetőségekre hivatkozva. A forrás szerint ma még nem tudni, hogy a most megkezdett tárgyalások fúzióhoz vezetnek-e, vagy sem, de maga a tárgyalások ténye is jelentős elmozdulást mutat a korábbi merev álláspontokhoz képest. Az elemzők azért figyeltek fel a hírre, mert a nem is olyan régen megköttetett BEA-Oracle üzlet meglehetősen hasonló módon zajlott le. Az első ajánlatok hideg elutasításra találtak, majd a kölcsönös, szinte sértegetésekbe torkolló nyilatkozatok után a két cég egyszer csak bejelentette hogy zárt tárgyalásokon megállapodtak, és a két vállalat egyesült. Ez az eset kisértetiesen hasonlít a mostani helyzetre, hiszen ha a Yahoo, mint állította, egyáltalán nem érdekelt a fúzióban, akkor felmerül a kérdés, hogy mégis miért tárgyalnak a felek.

Kulcsszavak: Microsoft Yahoo +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09