Göteborgi Szimfonikusok a T-Mobile jóvoltából

forrás Prim Online, 2008. március 17. 12:04

A Budapesti Tavaszi Fesztivál záróeseményeként március 30-án Eötvös Péter, a Magyar Kultúra Követe címmel kitüntetett világhírű magyar zeneszerző és karmester vezényli a Göteborgi Szimfonikusokat a Művészetek Palotájában. A koncertet a T-Mobile, a Budapesti Tavaszi Fesztivál kommunikációs partnerének jóvoltából láthatja a zenekedvelő közönség.

A március második felében zajló Budapesti Tavaszi Fesztivál lezárásaként március 30-án 19.30 órakor a MŰPA 1500 főt befogadó Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében Eötvös Péter vezényletével és a Göteborgi Szimfonikusok előadásában csendülnek fel Bartók, Wagner, Stravinsky és Eötvös Péter saját művei. A fesztivál kiemelkedő eseményének ígérkező bemutatón az Egyesült Államokban, Japánban valamint Európa-szerte számtalan jelentős zenei központban és fesztiválon fellépő Göteborgi Szimfonikusok mellett Akiko Suwanai hegedűművésznő is közreműködik.

Eötvös Péter nemzetközi hírű zeneszerző és karmester, 1978-tól 1991-ig a párizsi Ensemble InterContemporain művészeti igazgatója, 1985-től 1988-ig a londoni BBC Szimfonikus Zenekarának első vendégkarmestere a Holland Rádió Kamarazenekarának állandó dirigense, a budapesti Nemzeti Filharmonikus Zenekar kortárs zenei vendégkarmestere és a kölni Zeneművészeti Főiskola professzora. A Kossuth-díjas művész az Eötvös Intézet alapítójaként fiatal karmesterek és zeneszerzők továbbképzésében jelentős szerepet vállal, miközben a világ számos koncerttermében a Göteborgi Szimfonikusokat vezényli. Eötvös Pétert az Oktatási és Kulturális Minisztérium a Magyar Kultúra Követe címmel tüntette ki.

A Göteborgi Szimfonikus Zenekar, a svédek nemzeti zenekara és egyben Európa egyik legjelesebb együttese 2005-ben ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját. 1982 és 2004 között Neeme Järvi vezetésével a zenekar komoly nemzetközi hírnévre tett szert.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál 28 éve Magyarország legnagyobb kulturális fesztiválja. A március utolsó két hetében megrendezésre kerülő eseménysorozat világviszonylatban is jelentősnek számít. A magyar főváros 50-60 helyszínén közel 200 esemény, neves és elismert hazai, illetve külföldi művészek várják a belföldi és Magyarországra érkező érdeklődőket.

A T-Mobile évek óta a világ egyik legrangosabb hazai kulturális rendezvényének, a Budapesti Tavaszi Fesztiválnak a segítője. Az anyagi támogatáson túl a mobilszolgáltató azzal is hozzájárul a sikeres rendezéshez, hogy az eseménysorozatról szóló információkat 4,85 millió ügyfele számára is elérhetővé teszi.

Kulcsszavak: T-mobile-hu kultúra

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50