"Teljesen" vezeték nélküli vállalat

Háromrádiós 802.11n hozzáférési pont a Motorolától

forrás Prim Online, 2008. március 19. 12:41

A Motorola bemutatta háromrádiós (triradio) 802.11n hozzáférési pontját (access point), az AP-7131-et. A készülékben három darab 802.11n rádióegység üzemel, amelyek egyidejűleg lehetővé teszik a nagy sebességű adat-, kép- és hangátvitelt, a mesh backhault és a behatolás elleni egyedi, kétsávos védelmet.

A Motorola új, AP-7131-es készülékének megtervezésekor a vezeték nélküli vállalati környezetben történő rugalmas és egyszerű használhatóság volt a fő szempont. A készülék kis- és közepes méretű vállalkozások esetén akár önálló AP-ként is működhet, de az adaptív üzemmódnak köszönhetően arra is képes, hogy a központi menedzselhetőséget a távoli helyszínek hálózati kapcsolatának folyamatos fenntartásával (az ún. site survivability funkcióval) ötvözze, így a távoli telephelyeken, irodákban jóval egyszerűbb architektúrával rendelkező rendszerek alakíthatók ki. Egy egyetemi kampuszt ellátó, „thin AP” üzemmmódot használó WLAN switch architektúra esetén az AP-7131 segítségével a teljes rendszer központilag irányítható. Ezt az egyedi, multifunkciós üzemmódot a minden egységben azonos firmware-verzió teszi lehetővé, melynek köszönhetően jóval egyszerűbbé válik a nagy méretű, több helyszínen létrehozandó vállalati WLAN rendszerek kialakítása.

– A mesh-technológiát támogató AP-7131 AP pontosan azt a biztonságot és teljesítményt kínálja, mint a vezetékes hálózatok, ám azok költségének a töredékéért, így végre valóra váltja a vállalatok régi álmát, a valóban vezeték nélküli hálózat kialakításának lehetőségét – jelentette ki Sujai Hajela, a Motorola Vállalati mobilitási üzletágának a vállalati vezeték nélküli hálózatokért felelős alelnök-vezérigazgatója.

A Motorola AP-7131 újszerű ipari formatervvel dicsekedhet, és egy beépített antennaelemeket is tartalmazó, esztétikus, felpattintható előlapnak köszönhetően irodai és ipari környezetben is alkalmazható. A híres olasz formatervező műhely, a Giugiaro Design által megálmodott AP-7131 egy olyan elegáns MIMO AP, mely akár szállodai, akár „süppedős szőnyeges” irodai környezetben is megállja a helyét.

Az AP-7131 behatolás elleni állandó védelemmel rendelkezik, így jelentősen csökkentheti a biztonságos vállalati vezeték nélküli hálózat létrehozásának költségeit. A hagyományos megoldások az. ún. időszelet (time slicing) technológia felhasználásával egyetlen rádiót osztanak meg a hozzáférés biztosítása és a behatolás elleni védelem között, ami jelentősen csökkenti a 802.11n rendszer teljesítményét és biztonsági potenciálját is. A harmadik rádió feleslegessé teszi az időszeletes megoldást, és a kizárólag biztonsági célból használt harmadik, ún. érzékelő AP beépítését, ezáltal csökkenti a biztonságos és menedzselhető rendszerek kiépítésének költségét. Egy bővítőhely segítségével a harmadik rádió később akár a következő generációs 3G/4G technológiák, például a primer vagy redundáns WAN kapcsolatot biztosító WiMAX alkalmazására is egyszerűen, a helyszínen felkészíthető.

A dinamikus frekvenciaválasztásra képes (DFS2-kompatibilis) chipsetnek, a gyors, hardveres gyorsítású titkosítással rendelkező MIPS hálózati processzornak és a dupla Gigabit Ethernet csatolónak köszönhetően az AP-7131 valós 600 Mbps kapcsolódási sebességet kínál, miközben „enterprise class”, vagyis a vállalatok által támasztott követelményeket is kielégítő biztonságot kínál.

Az AP-7131-en alapuló 802.11n hálózatok bevezetésének megkönnyítése érdekében a Motorola 2008 második negyedévében megjelenteti élenjáró, a 802.11n technológiát is támogató LANPlanner hálózattervező eszközét. A LANPlanner segítségével a felhasználóknak először lesz lehetőségük arra, hogy a 802.11n AP-ket az AP-7131 MIMO teljesítménytérképeivel párhuzamosan kísérhessék figyelemmel. Az Automatikus Migrációs Varázsló pedig jelentősen leegyszerűsíti a 802.11n-re történő átállást, mivel lehetővé teszi a vállalkozásoknak, hogy meghatározzák a migrációs útvonalakat, megnézzék a vegyes hálózati lefedettséget, és pontosan megállapítsák a végleges hálózati infrastruktúrához szükséges AP-7131 AP-k számát.

Kulcsszavak: WLAN hálózat Motorola

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Barangolj, dolgozz és játssz a BOOX tablettekkel!

Hogy kiszabadulhassanak a hagyományos irodák korlátai közül és egy nyitott környezetben élhessenek, egyre többen választják a digitális nomádságot a munka és magánélet közti jobb egyensúlyért. Annak ellenére, hogy a véget nem érő nyári kalandok vagy a különböző kultúrák megismerése igencsak csábító, számos kihívást jelentenek.

2024. április 17. 11:41

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09