Új digitális szupersztráda Ázsia és Európa között

50 százalékkal gyorsabb a meglévő útvonalaknál

forrás Prim Online, 2008. március 23. 11:15

Az Interoute európai új generációs és a Rostelecom oroszországi üvegszálas hálózatainak összekapcsolásával az Európa és Ázsia közötti oda-vissza út ideje 50 százalékkal csökkent.

Az Interoute a frankfurti, stockholmi és londoni internetes forgalomkicserélő központokat egy nagy sebességű Transit Europe-Asia (TEA) optikai gyűrűn keresztül csatlakoztatta a Rostelecom hálózatához. Ezek az új kapcsolatok jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy az Európa és Ázsia közötti útvonalakon az oda-vissza út ideje 50 százalékkal csökkenjen.

A TEA a legrövidebb és legmegbízhatóbb szárazföldi útvonal az Európa és Oroszország közötti forgalomátvitelben. Gyakorlatilag egy Ázsiába irányuló nagy sebességű digitális szupersztráda, amely az Interoute és a Rostelecom hálózatának összekapcsolódásával jött létre.

Gareth Williams, az Interoute elnök-vezérigazgatója szerint: "A Rostelecommal együttműködésben üzemeltetett Transit-Europe-Asia üvegszálas csatorna valós alternatívát nyújt az Ázsia-Európa közötti adatátvitel területén az olyan cégek számára, amelyek az Európa irányába szánt adatokat gyorsan, nem pedig kerülővel, az Egyesült Államokon keresztül kívánják továbbítani."

Az előrejelzések szerint a projektnek köszönhetően a teljes Európa-Ázsia közötti forgalom 20%-a négy éven belül a transzszibériai útvonalon keresztül történhet - ebben jelentős tényező lesz az idei pekingi olimpiai játékok közvetítése is. Az Interoute hálózata kulcsfontosságú szerepet játszott a 2004-es athéni olimpia zavartalan közvetítésében is, amikor Görögország legfontosabb kimenő és bejövő internetes útvonalait az algériai földrengés megszakította.

A Kínában, Oroszországban és a közép-ázsiai országokban tapasztalható gazdasági növekedés következtében az elmúlt évek során az Európa és Ázsia közötti kereskedelem jelentősen felgyorsult. A nemzetközi előrejelzések szerint az ezredforduló óta tapasztalt trendek a következő 15-20 évben továbbra is jellemzők lesznek.

Jelenleg az Európa és Ázsia közötti világszintű forgalom az Egyesült Államokon keresztül halad át, így az internetes oda-vissza út sok időt vesz igénybe. A forgalom egynegyede tengeralatti kábelrendszereken zajlik, amelyek könnyen megsérülhetnek. Ezt bizonyítja, hogy a közelmúltban három fontos - Indiát és a Közel-Keletet Európával összekötő - tenger alatti kábelrendszer is megsérült, amelynek eredményeként 75 millió felhasználót szakadt le az internetről. A vállalatok tevékenysége egyre nagyobb mértékben függ az olyan alkalmazásoktól, amelyek érzékenyek a válaszidőre, azaz az átviteli út késleltetésére és késleltetés-ingadozására - ilyen például az IP alapú hangtovábbítás, a videokonferencia, illetve az online játékok is. Bizonyos cégek számára a megbízható kommunikációs csatornák üzleti szempontból létfontosságúak: ilyenek például a digitális televíziózással, rádiós műsorszórással, illetve a nemzetközi tőzsdéken folyó e-kereskedelemmel foglalkozó cégek.

Napjaink gazdasága egyre inkább függ az internettől, tehát a sokoldalú és megbízható távközlési hálózatokat működtető szolgáltatók fontos szerepet játszanak a jövő digitális üzletvitelének megteremtésében.

További információk:

Oda-vissza út ideje az egyes Európa-Ázsia közötti útvonalakon:

 

  • Egyesített észak-amerikai útvonal  340 ms
  • Tenger alatti déli útvonal              310 ms
  • Új szárazföldi útvonal                  160 ms
Kulcsszavak: Interoute hálózat

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Yettel: Új országos rekord született

2024. március 26-án több százan doboltak egyszerre Magyarország különböző pontjain, hogy hazai ütősrekordot állítsanak fel. A kísérlet apropóját az adta, hogy 30 éve indította el a Yettel – akkor még Pannon GSM néven – kereskedelmi szolgáltatását, amit a rekordkísérletben résztvevők egy országon átívelő, a mobilhálózat által összekapcsolt közös zenéléssel ünnepeltek meg. A mobiltársaság törökbálinti székházában és az ország több pontjáról 5G-hálózaton kapcsolódtak a helyszínek, és így a résztvevők egy új, hivatalosan is regisztrált országos rekordot állítottak fel.

2024. március 26. 17:11

Stabil áramellátás a Thermaltake tápegységével

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a Toughpower TF3 1550 W-ot, egy csúcskategóriás ATX 3.0 tápegységet, a nagy teljesítményű rendszerek teljes energiaellátására tervezve. A két fejlett, 12+4 pines kábellel kompatibilis, natív PCIe 12V-2x6 moduláris interfész az új technológiával stabilabb támogatást biztosít a következő generációs hardvereknek. A kiváló 80 PLUS Titanium hatékonyságával és az Intel szabványainál szigorúbb specifikációkkal a Toughpower TF3 1550 W kiváló minőségű és stabil áramellátást biztosít a túlhajtást kedvelők PC-ihez. 

2024. március 22. 16:11

A Note Air3 sorozat a tökéletes e-papír notebook a számodra!

Lépj be a jegyzetelés jövőjébe a Note Air3 sorozattal, ahol az innováció és az egyszerűség találkozása újradefiniálja a produktivitást! Akár a monokróm e-papír tűéles tisztaságára, akár a színek élénk sokoldalúságára vágysz, ezek a táblagépek páratlan írási élményt kínálnak, és arra tervezték őket, hogy növeljék a koncentrációt és a kreativitást. Csatlakozz a digitális jegyzetelés forradalmához és fedezz fel egy olyan világot, ahol a zökkenőmentes technológia találkozik az írás időtlen művészetével!

2024. március 21. 16:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05