Európában a Canon közép-európai régiója teljesített legjobban az üzleti megoldások területén

forrás Prim Online, 2008. március 23. 13:04

A Canon Hungária Kft. bejelentette, hogy 2007-ben CBS üzletága (Canon Business Solutions - üzleti megoldások) közel 10 százalékos forgalomnövekedést ért el a 2006-os évhez képest. Ezzel a teljesítménnyel jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy Európán belül a 4CEE régió (a Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország által képezett közép-európai piac, beleértve a fogyasztói divíziókat is) a Canon Europe legsikeresebb régiójaként zárhatta az elmúlt évet.

Magyarországon a CBS üzletágban a legkiemelkedőbb teljesítményt a nagyformátumú nyomtatók területe hozta, ahol a fejlesztéseknek köszönhetően 45 százalék árbevételnövekedést könyvelhetett el a vállalat. Az üzletág további húzóágazatai a professzionális nyomtatási-másolási megoldások területe, amely 30 százalékkal növekedett, valamint a dokumentumbeolvasók és archiváló-rendszermegoldások üzletága, amelynek árbevétele 10 százalékkal haladta meg a korábbi évben elért értéket.

A tavalyi évre a független elemzők és szakértők által prognosztizált szűkülő piaci lehetőségek nyomán visszafogott, konzervatív üzleti tervet állított össze a vállalat, amelyet a Canon stabil pilléreinek - a Canon termékek magas minőségének és a bővülő szolgáltatásoknak - köszönhetően nemcsak elért, de túl is teljesített a Canon Hungária Kft CBS üzletága.

Vegyes tendenciák az irodai nyomtató-másolók területén

Az üzleti megoldásokat kínáló üzletág irodai portfoliójában a tavalyi év sikertermékei a kis munkacsoportok részére bevezetett A4-es formátumú iR10-es sorozat modelljei, amelyek kiépítéstől függően kétoldalas másolást, nyomatatást, faxolást és színes beolvasást kínálnak a felhasználóknak. A célközönség által korábban használt asztali nyomtatókhoz, faxokhoz képest a sorozat termékei rendkívül alacsony üzemeltetési költségekkel működnek. A Canon 2007. évi sikereihez nagymértékben hozzájárult a fekete-fehér területen megjelent iR10-es sorozat, valamint az év végén bevezetett új, A3-as formátumú iR20-as sorozat termékei.
A piaci trendek alapján egyértelműen érzékelhető, hogy a fekete-fehér terület piaca stagnál, ezzel szemben viszont egyre több irodában merül fel az igény a színes nyomatatásra. Ezen a területen a Canon sikereit 2007-ben az iRC2880i alapozta meg.

Élénkülés a dokumentumbeolvasók és archiválórendszerek piacán


Bár az állami beruházások előzetes prognózisoktól eltérően alakultak, a dokumentumbeolvasók és archiválórendszerek területén a magyarországi Canon teljesítette az elvárt növekedést a 2007-es évben, megtartva ezzel a kelet-közép-európai régióban betöltött vezető szerepét. A kitűzött célok elérése, valamint a projekten kívül realizált értékesítések növekedése a munkacsoportos szegmens dinamikus bővülésének és a célzott kampányoknak köszönhető. A tavalyi aktivitásoknak köszönhetően jelentős mértékben nőtt a Canon általános ismertsége a szegmensben, amit külön sikerként értékel a vállalat.

100 százalékos növekedés a nyomathordozók üzletágában

A Canon papír üzletága - a vállalat nyomtatási területein mutatkozó folyamatos és kiegyensúlyozott növekedést követve - 2007-ben is kiemelkedő eredménnyel zárta az évet. Leginkább a speciális papírok értékesítése erősödött, valamint a nagyformátumú megoldásokhoz kínált nyomathordozók területe, amely mind mennyiségben, mind értékben rendkívüli, 100 százalékos növekedést ért el. Hasonlóan kiemelkedő eredménnyel zárta az évet az újrahasznosított irodai papír piacon a vállalat, amely szintén közel 100 százalékos növekedést ért el.

Várakozások szerint alakult a nagyformátumú és a professzionális megoldások piaca


A Canon a nagyformátumú nyomtatók területén mind darabszámban, mind forgalomban jelentős növekedést ért el, több mint 10 százalékkal meghaladva az előzetesen kitűzött célokat. A 2007-es év sikerterméke a megbízható, gyors és tartós iPF700-as modell volt, mely a kiemelkedően jó ár-értékarányával nyerte el a felhasználók bizalmát. A közép-európai régióban, a nagyformátumú üzletág területén egyedül Magyarországon sikerült várakozásokat felülmúló növekedést elérnie a vállalatnak. Az üzletág a professzionális termékkörben, a fekete-fehér, közepes termelési szegmensbe szánt készülékek területén zárt sikeres évet. A professzionális színes berendezések területén a vadonatúj, kiváló minőségű és gazdag nyomathordozó választékkal rendelkező imagePRESS C1 modell segítségével új területeken is sikerült a Canon nevét ismertebbé tenni. A professzionális kisszériás nyomtatási megoldások területén a tavalyi évhez hasonlóan az idén is a Canon márkanév általános ismertségének növelése áll a vállalati célok fókuszában a nyomdai szakma köreiben.

Idén a tavaly megkezdett stratégiát folytatja a vállalat: továbbra is a fejlesztésekre koncentrál és még hatékonyabb struktúrák alkalmazására törekszik. A vállalat 2008-ban is számos változással szembesül, melyek közül talán a legjelentősebb, hogy a második negyedévtől Canon Hungária Kft. - amely eddig az EMBU-hoz (Fejlődő Piacok Üzleti Divíziója) tartozott - átkerül a Canon Europe-hoz (CENV).

Kulcsszavak: Canon Canon-hu printer

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50