Ricoh: új multifunkciós gépek kis és nagy irodáknak

forrás Prim Online, 2008. március 25. 11:37

A Ricoh a közelmúltban mutatta be új Aficio multifunkciós készülékeit: míg az MP 2550/MP 2550B és MP 3350/MP 3350B gépek a kis és közepes munkacsoportoknak, addig az MP 4000/MP 4000B és MP 5000 MP/5000B berendezések a közepes és nagyobb munkacsoportoknak kínálnak ideális megoldást. Az alapkonfiguráció a másolás funkciót tartalmazza, de az eszközök opcionálisan nyomtatás és szkennelés funkciókkal is bővíthetők.

Megoldás minden dokumentumkezelési igényre

Akár alapszintű irodai másológépre, akár komplett többfunkciós képességekre van szükség, a Ricoh Aficio MP 2550/MP 3350 és az Aficio MP 4000/MP 5000 gépei teljes mértékben személyre szabhatók, így a rendszerek a vállalkozások igényeinek, illetve a jövőbeni, folyamatosan bővülő elvárásainak is megfelelnek. A gépek előnyei közé sorolható az egyszerű üzemeltetés, a nagyméretű LCD érintőképernyő, a sokféle nyomtatókonfiguráció és teljes testreszabhatóság, a különféle befejező egységek, továbbá a fejlett biztonsági funkciók. A továbbfejlesztett jellemzők (pl. a színes szkennelés vagy a színes WVGA érintőképernyő) biztosítják, hogy a Ricoh versenyképes megoldást kínáljon azoknak a szervezeteknek, amelyek fekete-fehér multifunkciós gépet keresnek.

A gépek sebessége 25-től 50 lap/percig terjed: az Aficio MP 2550/MP 3350 gépek nyomtatási sebessége 25/33 oldal percenként, míg az Aficio MP 4000/MP 5000 gépeknél ez az érték percenként 40/50 oldal, még kétoldalas nyomtatás esetén is. Az MP 4000/MP 5000 készülékek finiser opciói tartalmazzák a füzetkészítést, lyukasztást és tűzést is, így házon belül készíthetők el a professzionális dokumentumok. 3100 lapos papírkapacitásuk révén a rendszerek a nagyszabású nyomtatási és másolási feladatokkal is könnyen boldogulnak, a papírtálca feltöltését ezért ritkán igénylik. Mivel a papír vagy a festékpor kifogyása esetén azonnal riasztást küldenek, a felhasználó a hálózaton keresztül folyamatosan figyelemmel kísérheti üzemállapotukat.

Egyszerű és biztonságos üzemeltetés

A Ricoh termékeinek erőssége az egyszerű üzemeltetés és karbantartás, a fejlett biztonsági funkciók és a korszerű nyomtatási, szkennelési, valamint dokumentummegosztási képességek. Az Aficio MP 4000/MP 4000B és Aficio MP 5000/MP 5000B másolók könnyedén kiegészíthetők a Ricoh RPCS (Refined Printing Command Stream) nyomtatóegységével, egyszerű PCL (Printer Control Language) nyomtatóegységgel, vagy egy komplett nyomtató/szkenner egységgel. A felsoroltakon kívül a készülékekhez egy nagy sebességű faxmodul is kapható.

A felhasználó adatainak védelme érdekében az Aficio MP 2550/MP 3350 és MP 4000/MP 5000 gépek a legújabb biztonsági funkciókkal vannak felszerelve. Idetartoznak többek között a hitelesítési eljárások és a titkosítási funkciók. Az „adatvédelem felülírással” funkció – a munka befejezése után – véletlenszerű adatokkal felülírja az ideiglenes adatokat a merevlemez adatainak védelme érdekében. A másolásvédelmi egység pedig egy beágyazott mintával látja el a bizalmas nyomatokat, amelyek illetéktelen másolás esetén kiszürkülnek.

Állapotjelentés e-mailben


A szinte valamennyi hálózattal kompatibilis készülékek több kiegészítő lehetőséget is kínálnak, amelyek egyszerűsítik a munkafolyamatokat, valamint papír- és időtakarékosságot eredményeznek. A digitalizált fájlokat el lehet küldeni egy hálózati mappába, e-mail címre, sőt akár egy adott URL-re vagy FTP-re is. A bejövő faxokat a helyi hálózaton keresztül lehet szétosztani, vagy e-mail címre továbbítani, a kimenő faxokat pedig közvetlenül a felhasználó számítógépéről lehet elküldeni. A magas szintű menedzselési lehetőségek, mint például az állapotjelentés e-mailben, nagyban segítik a rendszergazdák munkáját.

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

2024. április 13. 14:20

Szerkessz 4K-s Adobe Premiere videókat az ASUSTOR Flashstor 12 Pro NAS-ról!

Az Adobe Premier Pro az egyik legnépszerűbb videószerkesztő alkalmazás. Az Adobe Premiere videók szerkesztésére és speciális effektek hozzáadására is használható. Szerkesztés közben azonban olyan problémák léphetnek fel, mint a nem megfelelő teljesítmény, a tárolólemezek lassúsága, az elegendő tárolókapacitás hiánya, vagy éppen a lemezek meghibásodása és a biztonsági másolatok hiánya. A kevés tárhellyel rendelkező számítógépek felhasználóinak és a tartalomgyártóknak az ASUSTOR a Flashstor 12 Pro használatát javasolja a hatékony 4K-videószerkesztéshez.

2024. április 13. 06:09

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Tudjuk, hogy kritikus a jelszavak cseréje, de mégsem tesszük meg

Egy friss felmérés szerint bár a lakosság háromnegyede gondolja úgy, hogy meg kell változtatni bizonyos időközönként az online felületeken használt jelszavakat, egyharmaduk nem teszi ezt meg. Sőt, az internetes vásárlók ötöde minden felületen ugyanazt a belépési azonosítót használja. A biztonságos internethasználathoz azonban elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk az ilyen alapvető adatvédelmi beállításokkal. Éppen ezért az OTP Mobil egy edukatív, online információs kampányt indított, melyben gyakorlati, egyszerűen alkalmazható tanácsokkal, tippekkel látja el az internetezőket. 

2024. április 12. 10:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09