A Novell ismertette a SUSE Linux Enterprise 11 várható fejlesztéseit

forrás Prim Online, 2008. április 2. 13:01

A Novell bejelentette következő generációs vállalati Linux platformja, a SUSE Linux Enterprise 11 fejlesztési terveit. A vállalat a SUSE Linux Enterprise 11-gyel a legjobb és legmagasabb szintű együttműködést biztosító kulcsfontosságú számítástechnikai platformot kínálja majd, amely a modern informatikai szervezetek központi elemévé válhat.

A munkaállomásoktól az adatközpontokig terjedő platformként a SUSE Linux Enterprise 11 a tervek szerint számos terméket kínál majd vállalati használatra: a peremhálózati és infrastruktúra-kiszolgálóktól a magas rendelkezésre állású adatközpontokig és valós idejű kiszolgálókig, valamint a kis erőforrás-igényű ügyfélrendszerektől a teljes ügyfél-munkaállomásokig és technikai munkahelyekig. A tervek között szerepel a SUSE Linux Enterprise integrációs képességeinek továbbfejlesztése, mellyel a független hardverszállítók (IHV) még egyszerűbben tudják majd a SUSE Linux Enterprise operációs rendszereket és virtualizációs megoldásokat hardvereikbe beépíteni. A Novell a SUSE Linux Enterprise egyedi független szoftverszállítók (ISV) csomagjaihoz optimalizált verziójának megjelenését is tervezi a jövőben. Emellett a munkaállomások virtualizációs technológiájába fektetett erőforrásoknak köszönhetően a végfelhasználók számítástechnikai környezetei függetleníthetők a mögöttes hardvertől, így lehetővé válik számukra, hogy bárhol, bármikor végezhessék a munkájukat.

A SUSE Linux Enterprise 11 kulcsfontosságú elemei


A SUSE Linux Enterprise 11 az alábbi területeken nyújt újdonságokat:

 

  • Kulcsfontosságú adatközpont technológiák: A SUSE Linux Enterprise 10 adatközpontok területén elért sikerére építve a SUSE Linux Enterprise 11 többek között olyan új szolgáltatásokat tartalmaz majd az alkalmazásfejlesztés és az alacsony késleltetésű számítástechnika támogatása terén, mint az Infiniband, a nagy rendelkezésre állású és fejlett összeköttetések támogatása.
  • UNIX-áttérés: A hagyományos UNIX-telepítések esetén az ügyfelek gyakran egy szállítótól függnek. Az ilyen függőségekből adódó költségek csökkentése érdekében a felhasználók több hardverplatformon is Linux rendszerekre térnek át. A SUSE Linux Enterprise 11 célja, hogy a piacon elérhető legjobb eszközkészleteket és szolgáltatásokat biztosítsa a Unix felhasználók számára.
  • Virtualizáció: Az informatikai vezetők számára a virtualizáció által biztosított hatékonyság, rugalmasság és gyors reagálás lehetősége újra definiálja az operációs rendszer hagyományos fogalmát. A Novell kihasználja a Xen technológia lehetőségeit a SUSE Linux Enterprise 11 rendszerben, így a virtualizációt többféle formátumban biztosítja, akár az operációs rendszer alkotóelemeként, akár egy különálló vagy beágyazott virtualizációs platformként.
  • Együttműködés: A SUSE Linux Enterprise 11 tovább erősíti a Novell vezető pozícióját az együttműködés terén, többek között a Windows optimalizálás új megoldásaival, beleértve a virtuális Windows Server 2008 vendégrendszerek továbbfejlesztett támogatását, a rendszerfelügyeletet és a széleskörű internetes alkalmazástámogatást.
  • Zöld informatika: Az ügyfelek olyan megoldásokat keresnek, amelyekkel kedvezőbb energiafelhasználás érhető el azáltal, hogy a virtualizációval csökkentik a kiszolgálók számát. A virtualizáció, valamint a lapkák és lemezmeghajtók új energiakezelési képességei lehetővé teszik az ügyfelek számára a kiszolgálók erőforrásigényének csökkentését, így az adatközpontok működtetése során jelentős összeget takaríthatnak meg.
  • Linux munkaállomások fejlesztése: A vállalati munkaállomásokon futó Linux rendszerek vezető szállítójaként a Novell olyan új szolgáltatásokat tervez bevezetni a használhatóság, az együttműködés és a biztonság területén, amelyek nagyobb termelékenységet valamint alacsonyabb birtoklási költséget biztosítanak az üzleti felhasználóknak.


A Novell a SUSE Linux Enterprise 11 rendszerben olyan gazdag munkaállomás-képességeket tesz majd elérhetővé, amelyek növelik a végfelhasználói termelékenységet, javítják a rugalmasságot és csökkentik a költségeket. A Novell a SUSE Linux Enterprise Desktop együttműködési és termelékenységi képességeit a nyílt forráskódú ICEcore projektre épülő Novell Teaming + Conferencing szorosabb integrációja révén
fejleszti tovább. Emellett a Novell a Teaming + Conferencing előnyeit az OpenOffice.org Novell Edition csomaggal kívánja ötvözni, mellyel tovább hangsúlyozza a SUSE Linux Enterprise Desktop, a vállalati szintű,
költséghatékony együttműködési megoldás kulcsfontosságú elemének előnyeit. A kisegítő lehetőségeket és a munkaállomások felhasználói élményét érintő fejlesztések révén a használhatóság új szintjei érhetők el.

A termékcsomag és a SUSE Linux Enterprise 11 megjelenésének idejét az év későbbi részében jelentik be.

A SUSE Linux Enterprise jelentős piaci növekedést ért el az elmúlt fél évben, és ez az egyetlen olyan Linux platform, amely a Microsoft, az SAP és a Capgemini által is elsődlegesen ajánlott és támogatott Linux platform. A SUSE Linux Enterprise növekedése 200 százalékos volt a 2007-es pénzügyi évben egy olyan piacon, ahol az éves növekedés csak 22 százalékot ért el. Az új ügyfelek közé tartozik a Wal-Mart, az Office Depot, a Siemens IT Solutions & Services, a Casio és a HSBC. A Novell SUSE Linux Enterprise termékéhez kapcsolódó ajánlatairól további információ

Kulcsszavak: Novell Linux

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50