Axis: új hálózati kamerák H.264 technológiával

forrás Prim Online, 2008. április 7. 16:25

Az Axis a hálózati kamerák új generációját mutatta be, amely kiemelkedő képfeldolgozási teljesítményt és képminőséget nyújt a többszörös H.264-stream segítségével. A kompakt kialakítású AXIS P3301 hálózati kamera tökéletes megoldás a speciális minőséget és hatékonyságot igénylő beltéri felügyeleti rendszerekhez.

„A H.264 a legújabb áttörés a tömörítési technológiában: kiváló képminőséget nyújt kis  sávszélességen, ezáltal megfelel a piac hatékony tárolásra vonatkozó igényeinek” – nyilatkozta Anders Laurin, az Axis Communications ügyvezető alelnöke. –„Ennek a tulajdonságnak, valamint a diszkrét megjelenésnek, az egyszerű telepítésnek és az intelligens videofunkcióknak köszönhetőn az AXIS P3301 hálózati kamerák kategóriájukban a legjobbak a piacon” –  folytatta Laurin.

Az AXIS P3301 fix dome hálózati kamerák különösen alkalmasak a kiemelt figyelmet igénylő beltéri környezetek – például a kiskereskedések, bankok, kormányzati épületek, iskolák, egyetemek és repterek – diszkrét videofelügyeletéhez. Kiváló képminőséget nyújtanak a progresszív szkennek és a széles dinamikus tartománynak köszönhetően, ezáltal éles és tiszta képet adnak a jól és a gyengén megvilágított területeken egyaránt. Egyidejűleg több, H.264 és Motion JPEG videostream is továbbítható teljes képkockasebességgel, vagy egyénileg kialakítva a különböző minőségi és sávszélességi kritériumok függvényében.

Az alap AXIS P3301 hálózati kamera különlegesen erős műanyag borítással, míg az AXIS P3301-V kemény, fémalapú, vandálbiztos házzal rendelkezik, így kifejezetten alkalmas a nagy kockázatot jelentő környezetben való alkalmazásokhoz. A PoE (Power over Ethernet - IEEE 802.3af) funkciónak köszönhetően a kamera a hálózati kábelen keresztül kapja az energiaellátást, így nincs szükség külön tápkábelre és a telepítési költség is alacsonyabb.

Az AXIS P3301 hálózati kamerák olyan intelligens videofunkciókkal is rendelkeznek, amilyen például a továbbfejlesztett videoalapú mozgásérzékelés, hangérzékelés, valamint a kamerarongálási kísérletek – például a letakarás vagy befestés – észlelése. Ezek a kamerák a piac legfejlettebb biztonsági és hálózatfelügyeleti tulajdonságait kínálják: állandó teljesítményű HTTPS titkosítást, IEEE 802.1X hitelesítést, IPv4/IPv6 protokollváltozatokat és szolgáltatásminőség-kezelést (QoS).

Az AXIS P3301 hálózati kamerákat az AXIS Camera Station, valamint az Axis Application Development Partner program révén az iparág legnagyobb videofelügyeleti szoftvergyűjteménye támogatja. A készülékek 2008 harmadik negyedévében kerülnek forgalomba az Axis disztribútori csatornáin keresztül.

Kulcsszavak: Axis kamera hálózat security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50