Április 13-án ismét T-Com Vivicittá

forrás Prim Online, 2008. április 8. 11:30

Áprilisban 23. alkalommal dördül el a startpisztoly  Budapesten a Margit-szigeten, hogy kezdetét vegye a T-Com támogatását élvező városvédő futás, a Vivicittá, amelyre több mint 10 ezer embert várnak a szervezők.

Az olasz kezdeményezésből világeseménnyé vált városvédő futás a szervezők és a támogató T-Com jóvoltából Magyarországon is nagy népszerűségnek örvend, és április 13-án Budapesten a Margit-szigetről, a Szabadtéri Színpadtól induló versenyeken várhatóan ismét az előző évhez képest többen vesznek majd részt. A T-Com Vivicittá reggel 8 órától kezdődő, egész napos programsorozatának keretében ugyanis a résztvevők több távon tehetik próbára képességeiket. A Vivicittá 12 kilométeres útvonalán túl  a versenyre regisztrálók a Midicittá 6,5 km-es és a Minicittá 3,6 kilométeres futóversenye, illetve 2,8 kilométernyi gyaloglás közül választhatnak. Így erőnléttől, időtől vagy kedvtől függően mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb kategóriát. A leghosszabb, 12 kilométeres távot vállalók 13 órakor indulnak útnak, a start és a cél egyaránt a Margit-sziget lesz, az útvonal pedig Buda és Pest belvárosi részein halad majd, érintve többek között a Bem rakpartot, az Alagút utcát, a Roosevelt teret és a Kossuth teret is.

A vivicittá városvédő futás olasz kezdeményezésből nőtte ki magát nemzetközi mozgalommá. 1984-ben a kezdeményezők a zsúfolt és lassan lakhatatlanná váló történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen ered a verseny neve: Vivicittá - éljen a város, szeresd a várost! A szervezők ötlete hamarosan egyre több világvárosban talált kedvező fogadtatásra, és egyre több helyszínen zajlik, mégis egyetlen versenynek számít. Az első két év után 30 olasz város mellett New York, Barcelona, Brüsszel, Lisszabon és Budapest is bekapcsolódott a sorozatba, melynek vezérmotívuma, hogy minél többen fussanak a világ nagyvárosainak útjain, így addig sem az autók szennyezik a levegőt. A hazai a Vivicittá Városvédő Futásokat a T-Com (kezdetben Matáv)1997. óta támogatja, és 2001-től több alkalommal vidéki városok is helyet adtak a versenyeknek. Az eseményről további információk a www.futanet.hu internetes oldalon olvashatók.


A 12 kilométeres Vivicitta útvonala:
Margit-sziget Központi út - Margit-híd - Germanius Gy. Park megkerülésével - Árpád fejedelem út - Bem rakpart - Jégverem utca - Fő utca - Clark Ádám tér - Alagút - Alagút utca - Attila út - Lánchíd utca - Lánchíd - Roosevelt tér - József Attila utca - Hercegprímás utca - Hold utca - Báthory utca - Vértanúk tere - Kossuth Lajos tér - Szalay utca - Széchenyi felső rakpart - Újpesti rakpart - Jászai Mari tér - Margit-híd – Margit-sziget Központi út

Kulcsszavak: T-Com T-Com-hu sport

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09