Wii-jellegű távvezérlőt tervez az Xbox-hoz a Microsoft

Milkovits Gábor, 2008. április 8. 20:14

Az MTV News értesülése szerint a Microsoft rövidesen egy a Nintendo Wii-éhez hasonló, mozgásérzékelős távvezérlőt tervez kiadni az Xbox 30 játékkonzolhoz.

A hír tulajdonképpen nem óriási meglepetés, ha figyelembe vesszük a Wii átütő sikerét, illetve azt a tényt, hogy ennek hatására a harmadik konzolgyártó, a Sony már szintén megjelentetett egy ilyen jellegű távirányítót a PlayStation 3-hoz. Az MTV hírforrása szerint az Xbox 360 új távvezérlője némileg különbözni fog a Wii-től már ismerttől, ugyanis négy normál gombbal, egy analóg joystick-kal, illetve egy beépített mikrofonnal rendelkezik majd, illetve szóba jött az Xbox Live Vision Camera kamarával való együttműködés lehetősége is. A Microsoft célja állítólag nemcsak a Wii Sports-hoz hasonló testmozgás-központú játékok sikerre vitele, hanem egyúttal a klasszikus lövöldözős játékok, például a Halo élményét is meg szeretné újítani a távirányítóval. Az új tartozék ugyanakkor nyilvánvalóan bátorítaná a játékfejlesztőket is, hogy a Wii (és most már a PS3) mellett az Xbox platformra is készítsenek mozgásközpontú játékszoftvereket.

Az MTV-nek nyilatkozó anonim bennfentes szerint a Microsoft eredetileg tavaly nyáron a Perfect Dark Zero és a Banjo-Kazooie játékok mögött álló, saját tulajdonú Rare stúdiót bízta meg a fejlesztéssel, beleértve az egységes kezelőfelület és külső kialakítását, ám a Rare némileg csúszott a határidőkkel. Emellett egyéb játékfejlesztők is be lettek avatva a tervbe, ami azt valószínűsíti, hogy a termék előbb-utóbb tényleg meg fog jelenni, a kérdés csak az, hogy mikor.

Kulcsszavak: Microsoft Xbox játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05