Novell a "Szezám utcában"

forrás Prim Online, 2008. április 9. 13:04

A Novell bejelentette, hogy a Sesame Workshop – a "Szezám utca" című gyermeksorozat mögött álló non-profit oktatási célú szervezet – a Novell megoldásait választotta hardver- és szoftver-infrastruktúrája korszerűsítéséhez.

A szervezet szoftverlicenceiről, -leltárairól és -használatáról teljes és pontos képet nyújtó Novell ZENworks Asset Management segítségével a Sesame Workshop hatékonyabban meg tud felelni az auditálási kérelmeknek és megfelelően tudja kezelni lízingszerződéseit. A Sesame Workshop a SUSE Linux Enterprise Server rendszeren futó Xen virtualizációval pedig növelheti webkiszolgáló infrastruktúrájának teljesítményét, mellyel a kiszolgálói hardverköltségek csökkentése mellett fokozhatja a rugalmasságot, és adatközpontjával dinamikusan követheti az üzleti igényeket, elvárásokat.

A megfelelőség javítása a ZENworks Asset Management segítségével


„A Novell ZENworks Asset Management a megfelelő megoldás számunkra, mert több platformon, többek között Linux, UNIX, Windows és Macintosh rendszereken is használható” – mondta Noah Broadwater, a Sesame Workshop információs rendszerekért felelős alelnöke. „A ZENworks Asset Managementnek köszönhetőn pontosan tudjuk mi, hova van telepítve. A valós idejű leltár pedig lehetővé teszi a szoftverek licenckezelési követelményeinek, valamint a lízingelési kötelezettségeinknek való megfelelést” – tette hozzá Broadwater.

Non-profit szervezetként a Sesame Workshop munkaállomásai, laptopjai és kiszolgálói nagy részét lízingeli. A szervezet azért döntött a Novell ZENworks Asset Management mellett, mert használatával automatikusan nyomon tudja követni a hardver- és szoftverleltár változásait. A házirendalapú tárgyieszköz-gazdálkodási folyamat lehetővé tette, hogy a Sesame Workshop rövidebb idő alatt készítse el leltárait és juttassa el az új berendezéseket a felhasználóihoz. A ZENworks Asset Management segítségével a licencszerződések megfelelő kezelése mellett a szervezet 70 százalékkal csökkentette a leltár összeállításához és felügyeletéhez szükséges időt, így kis létszámú informatikai csapata a stratégiailag fontosabb projektekre tud összpontosítani. A Novell személyazonosság- és biztonság-felügyeleti megoldásainak köszönhetően pedig több mint 10 000 felhasználója biztonságosan csatlakozhat a szervezet intranet hálózatához.

„A Sesame Workshop olyan technológiai megoldásokat igényelt, amelyek lehetővé teszik több millió gyerek, szülő és oktató hatékony elérését” – mondta Joe Wagner, a Novell alelnöke és rendszer- és erőforrás-kezelési részlegének vezérigazgatója. „A Novell ZENworks Asset Management segítségével a Sesame Workshop leegyszerűsítette tárgyieszköz-gazdálkodási folyamatait, kézben tartja a szoftver- és hardvereszközök licencelési feladatait, így költséghatékonyabban felelhet meg az oktatási kihívásoknak” – tette hozzá Wagner.

Költségcsökkentés Xen virtualizációval


A Sesame Workshop a zárt forráskódú rendszereknél mintegy 85 százalékkal olcsóbb Novell SUSE Linux Enterprise Servert választotta webes infrastruktúrája futtatásához. A SUSE Linux Enterprise Serverbe épített Xen virtualizáció segítségével a szervezet 80 százalékkal csökkentette webszerverének helyigényét, 30 százalékkal pedig hardverköltségeit, mivel ezzel a megoldással a virtuális webkiszolgálókról több weboldalt is képes üzemeltetni. A nyílt forráskódú szoftverekben rejlő lehetőségek kihasználásával a szervezet jelentősen mérsékelte szoftverköltségeit, ami hozzájárult a teljes informatikai kiadás 18 százalékos csökkentéséhez.

A Sesame Workshop a Sun Solaris, a Microsoft Windows és a Debian kiszolgálóit is SUSE Linux Enterprise Server rendszert futtató kiszolgálókra cseréli. A Linux rendszerre való átállást követően a szervezet webes teljesítménye jelentősen javult, hiszen a honlapja betöltéséhez szükséges idő 130 százalékkal csökkent.

„A különleges és drága UNIX hardvereszközök beszerzése helyett most már bármelyik nagyobb hardver-kereskedőtől kedvező áron juthatunk hozzá a szükséges eszközökhöz” – mondta Broadwater. „A SUSE Linux Enterprise Server használatára átállva egyrészt kihasználhatjuk a Linux stabilitásából származó előnyöket, másrészt a számunkra legmegfelelőbb nyílt forráskódú szoftvereket alkalmazhatjuk. Hihetetlen számunkra, hogy ezzel milyen jelentős költségeket tudunk megtakarítani” – tette hozzá Broadwater.

„A SUSE Linux Enterprise Server Xen virtualizációs képességeiben rejlő lehetőségek kihasználásával a Sesame Workshop alacsonyabb költséggel képes nagy teljesítményt elérni, ráadásul bármely zárt forráskódú rendszernél olcsóbban” – mondta Roger Levy, a Novell alelnöke és nyílt forráskódú platformokért felelős részlegének vezérigazgatója.  Boldogan költöztünk be a Szezám utcába, és nagyon örülünk annak, hogy a szervezet számos Novell szoftvert – a Linux rendszertől a tárgyieszköz-gazdálkodáson keresztül egészen a személyazonosság-kezelésig – használ adatközpontja rugalmasabbá és olcsóbbá tételéhez, melynek segítségével hatékonyabban tud elsődleges céljukra, a gyermekek oktatására összpontosítani” – tette hozzá Levy.

linux ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Watson ereiben "Linux vér" folyt

A Watson – egy IBM által kifejlesztett szuperszámítógép – a „Jeopardy!” című, a magyarországi „Mindent vagy semmit” vetélkedőhöz hasonló televíziós kvízműsorban mutatta be képességeit a két korábbi bajnok, Ken Jennings és Brad Rutter ellen. Az összecsapás egy kétnapos bajnokság keretében zajlott, amelyet február 14. és 16. között sugároztak. A játék a Watson győzelmével zárult, az egymillió dolláros főnyereményt jótékony célra ajánlotta fel az IBM.

2011. február 20. 11:03

Altató - linuxban

Mit csinál a programozó, ha rábízzák a pár hetes gyermeke altatását? Végiggondolja a feladat lépéseit, kitalálja az algoritmust, és megírja a programot, mely bármikor, bármelyik gyereknél, korlátlan ideig futtatható. És közben a papa nyugodtan nézheti a meccset, vagy írhatja az újabb szoftvert!  (Legújabb videó-hírünkről a programutasítások is leleshetőek: http://video.prim.hu/video/altato-8211-linux-nyelven

2011. január 20. 12:55

Beszélő Linux (BeLin) látássérülteknek

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány évek óta fontos feladatának tekinti az esélyegyenlőség biztosítását az info-kommunikáció terén.

2010. május 17. 20:01

Kétezer nyílt forráskódú alkalmazás a közszektor számára

Az Európai Unió Open Source Observatory and Repository (az Európai Unió Nyílt Forráskódú Obszervatóriuma és Tárháza; OSOR.eu) mára a közigazgatás számára már több mint kétezer ingyenes és nyílt forráskódú alkalmazáshoz enged hozzáférést. Hamarosan magyar szoftverek is bekerülnek az OSOR tárházába.

2010. február 5. 16:43

Új, ingyenes openSUSE kezdőknek és haladóknak

Megjelent az openSUSE 11.2 legújabb kiadása. Az openSUSE 11.2 változata egy év fejlesztési munkáját, illetve a Firefox, az OpenOffice.org, a GNOME, a KDE és több mint 1000 nyílt forráskódú alkalmazás új változatát tartalmazza. Az openSUSE biztonságos és stabil Linux-alapú operációs rendszer, amely egyszerűen használható, és minden fontos komponenst tartalmaz, amire szükség lehet az asztali számítógépeken vagy a kiszolgálókon.

2009. november 30. 17:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50