A Vista frissített platformja több vírusirtón is kifogott

forrás Prim Online, 2008. április 10. 13:04

A Microsoft nemrég adta ki a Windows Vista első javítócsomagját, így a Virus Bulletin első alkalommal tesztelte ezen a platformon a különböző vírusirtók teljesítményét. A teszten 40 biztonsági alkalmazásból 17 elbukott.

A Virus Bulletin laboratórium először tesztelte a vírusirtókat a Microsoft Windows Vista Business Edition SP1 platformján. A teszten 40 vírusirtóból 17 elbukott, mivel vagy a károkozók egyike jutott át védelmen, vagy egy vírusmentes fájl esetében generált téves riasztást a szoftver. A rossz eredmény nagyrészt annak köszönhető, hogy a Vista szervizcsomagja csak kevéssel a teszt előtt jelent meg, így a fejlesztőknek nem volt elég idejük arra, hogy frissítsék programjaik leíró-adatbázisát. „A stabilitásbeli problémák és a nem várt eredmények nagy valószínűséggel a frissített platform miatt következtek be” – ismerte el az elemzést végző John Hawes, a független víruslaboratórium technikai tanácsadója, majd hozzátette: „Remélhetőleg e problémák megoldódnak, amint a vírusirtó szoftverek gyártói mélyebben tesztelik a szervizcsomagot.”

A Virus Bulletin tesztek rekordját tartó ESET NOD32 Antivirus ez alkalommal sem hibázott. Az újabb elismeréssel az ESET biztonsági programja immár negyvenkilencedik alkalommal érdemelte ki a VB100% minősítést. „Az eredmény hatalmas elismerés számunkra, mivel bizonyítja, hogy az ESET vírusvédelmi termékei folyamatosan valós védelmet nyújtanak a károkozók ellen” – nyilatkozta Csiszér Béla, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezetője, aki szerint a sikeres tesztben ezúttal szerepet játszott az is, hogy az ESET nagyon korán megkezdte a Vista platform megismerését, és elsőként adta ki vírusirtójának az új operációs rendszerrel kompatibilis verzióját.

A Virus Bulletin teszteredményének összefoglalója a www.virusbtn.com oldalon megtalálható, a megtekintéséhez regisztrálni kell.

Kapcsolódó webcím:
Az ESET magyar oldala: http://www.eset.hu
A Virus Bulletin oldala: http://www.virusbtn.com

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09