USB Stick-kel gyorsul tovább a Vodafone internet

forrás Prim Online, 2008. április 10. 18:23

2008. április 10-től a Vodafone már a harmadik, gyors feltöltési sebességet (1,45 Mbps) biztosító prémium mobilinternetes eszközt kínálja ügyfeleinek. A korábban megjelent eszközök mellett bevezeti a VMC USB E172 stick modemet, amely szükséges a villámgyors vezeték nélküli szélessávú hálózat képességeinek kihasználásához.

Az újonnan bemutatott eszköz az USB csatlakozó kialakítása miatt univerzális, szinte minden ma használatos PC-val és laptoppal is kényelmesen csatlakoztatható, problémamentesen használható. Az eszköz által lehetővé tett maximális letöltési sebesség 7,2 Mbit/sec, míg a feltöltési sebesség elérheti akár az 1,45 Mbit/s-ot is. Ez a feltöltési sebesség gyorsabb, mint a legtöbb, hagyományos vezetékes internetes csomagoknál (ADSL, kábelnet) megszokott.

A villámgyors feltöltési sebességet egyébként egyre többen igénylik, hiszen ideális a képek online előhívatásához, képmegosztók használatához, a zeneszámok vagy videók ismerősöknek chat-programokon keresztüli küldéséhez, sőt a nagy adatok e-mailen való továbbításához és az internetes tárhelyre való feltöltéshez is.
 
„A Vodafone hálózatában Magyarországon már 89 településen érhető el a villámgyors feltöltési sebesség ügyfeleink számára. Ezen a területen így piacvezetőnek számítunk. Ahhoz, hogy ezt a lehetőséget ügyfeleink maximálisan kihasználhassák, természetesen megfelelő eszközöket is biztosítanunk kell. A legújabb, elegáns modellel immár három megoldás közül választhatja ki mindenki a számára leginkább megfelelőt.” – mondta Török Péter, a Vodafone HSDPA-csoportjának vezetője. A Vodafone mobilinternetes eszköz-kínálatában eddig két további prémium eszköz biztosította a nagy feltöltési sebességet: a IF design díjas VMC USB E272 modem, valamint a VMC E870 adatkártya.

Kulcsszavak: UMTS HSDPA Vodafone-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09