A kábeles szolgáltatók szervezetei is tiltakoznak

forrás Prim Online, 2008. április 11. 14:23

A több mint 400 kábeles távközlési szolgáltatót, köztük több mint száz internet-szolgáltatót képviselő kábeltelevíziós szakmai érdekképviseleti szövetségek elfogadhatatlannak tartják azt a törvényjavaslatot, amely adójellegű kulturális járulékkal sújtaná az internet-szolgáltatást és a digitális műsorvevő készülékeket (set-top-boxokat).

A hazai háztartások mintegy háromnegyedét elérő kábeltelevíziós hálózatok az elmúlt években százmilliárdos nagyságrendű beruházások révén olyan korszerű elektronikus hírközlési infrastruktúrát építettek ki, amely alapvető szerepet tölt be az ország információtechnológiai modernizálásában, a lakosság digitális szolgáltatásokkal való ellátásában. A deklarált kormányzati modernizációs törekvésekkel összhangban a kábelhálózatok eddig is kiemelt szerepet játszottak a szélessávú internetezés meghonosításában és sokak számára elérhetővé tételében, most pedig vezető szerepet vállalnak a digitális televíziózás bevezetésében.

A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség illetve a Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség megdöbbenve értesült arról, hogy éppen az elektronikus befogadás európai évében, bármiféle előzetes szakmai egyeztetést nélkülözve, a Parlament költségvetési bizottsága olyan javaslatot fogadott el, amely a digitális írástudatlanság leküzdésének segítése helyett valójában hátráltatná azt, hogy a lakosság minél szélesebb körben hozzájuthasson az esélyegyenlőséget és magasabb életminőséget biztosító technológiai újításokhoz.

Az információs társadalom fejlesztése és kiszélesítése iránt elkötelezett kábeles szolgáltatók abban bíznak, hogy a parlamenti képviselők is belátják: a digitális írástudás elterjesztése, a korszerű elektronikus szolgáltatások elérhetővé tétele az ország és az egész társadalom közös érdeke. Ezt a célt pedig semmilyen módon nem szolgálja további információtechnológiai járulékok és adók kivetése.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50