Canon XL H1S és XL H1A professzionális kamerák

Széles Csongor, 2008. április 15. 20:26

A Canon két új professzionális HD kamerát mutatott be, amelynek érdekessége, hogy az operatőrök javaslatai alapján nyerték el mostani képességeiket.

Az XL H1S kamerát főleg a stúdiómunkára készítette fel a Canon, míg az XL H1A tökéletes munkaeszközzé válhat a független filmesek vagy a terepen forgató operatőrök kezében.

Mindkét kamera kazettára menti a teljes értékű HD 1080i high definition videót, amelynek kiváló minőségéről az 1/3 inches 1,67 megapixeles 3CCD képérzékelő gondoskodik. Az XL H1S emellett megkapta a Canon professzionális csatlakozó-csomagját, azaz rendelkezik az összes szabványos stúdió-csatlakozóval, amelyek között természetesen a HD-SDI kimenetet is találunk - ezzel a kamera tömörítés nélkül képes továbbítani a 1920x1080 felbontású HD videó anyagot. A listán ott van még a Genlock bemenet és a többkamerás felvételek esetén használt Time kód kimenet/bemenet.

Az XL H1 leváltóiként mindkét kamerát úgy építették meg, hogy figyelembe vették a világ több pontján is dolgozó operatőrök javaslatait. A legnagyobb változás az XL H1-hez képest az új modelleken látható 20x zoomátfogású L-sorozatos professzionális videó objektív, amely három különálló fókusz-, zoom- és blende-gyűrűt kapott. A gyűrűk kényelmesen kézhez állnak, és ráadásul szimultán is irányíthatjuk őket, vagyis zoomolás közben az élességet külön is állíthatjuk. A zoomgyűrű érzékenysége szintén beállítható. A kristálytiszta hangfelvételért a kétcsatornás XLR mikrofon felel, amely a teljes körű kézi beállítást is támogatja, vagyis teljes mértékben és pontosan-precízen beállítható.

Canon XL H1S és XL H1S tulajdonságok:

    * Professzionális minőségű 1080i HD kimenet (50i, 25F);
    * Nagy felbontású 1/3 inches 1,67 megapixeles 3CCD rendszer;
    * High Definition videó felvétel;
    * Professzionális csatlakozó csomag (csak az XL H1S számára): HD-SDI kimenet (4:2:2 színspektrumú tömörítés-mentes 1920x1080) beépített hanggal, genlock bemenet, Time code kimenet/bemenet a többkamerás felvételekhez;
    * Digic DV II processzor a precíz HD adatfeldolgozáshoz;
    * Teljes körű képbeállítási lehetőség, Cine Gamma vezérlés; a beállításokat SD/MMC memóriakártyára menthetjük, így az összes Canon által gyártott XH sorozatú kamerákon is pillanatok alatt forgathat az operatőr;
    * Két csatornás XLR hangrögzítés független limiterrel és automatikus/manuális beállítással;
    * Opcionális NTSC formátum (60i/30F/24F)
    * Canon CPS video szolgáltatás (regisztrációt igényel a CPN weboldalán).

Kulcsszavak: Canon kamkorder

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05