Sun SPARC Enterprise T5140 és T5240 szerverek

Ötször nagyobb teljesítmény fele akkora helyen

forrás Prim Online, 2008. április 17. 14:31

A Sun Microsystems, Inc. két új, UltraSPARC(R) T2 Plus processzorra épülő rendszerrel bővítette SPARC(R) Enterprise szerver termékcsaládját. A hálózatok egészét átfogó CMT SPARC Enterprise T5140 és T5240 szerverek kiváló teljesítményt és skálázhatóságot nyújtanak, illetve lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy adatközpontjaikat ultrakompakt, energiatakarékos számítóközponttá alakítsák, amit a Solaris(TM)10 operációs rendszer optimalizál és irányít.

A SPARC Enterprise T5140 és T5240 szerverek akár tizenhatszor nagyobb számítási sűrűséget nyújtanak, mint a hasonló kétfoglalatos x86-os rendszerek és akár harminckétszer nagyobbat, mint négyfoglalatos társaik. A Sun és Fujitsu SPARC Enterprise T5140 és T5240 szerverek fele akkora helyigénnyel nyújtanak akár háromszor nagyobb teljesítményt, mint a hasonló RISC rendszerek.

„A teljesítmény és a skálázhatóság, amit ezekbe a többfoglalatos rendszerekben elértünk az UltraSPARC T2 Plus-szal és a Solaris-szal, lélegzetelállító.” - nyilatkozta John Fowler, a Sun rendszercsoport ügyvezető alelnöke. “Alig két és fél év alatt ötszörösére növeltük a CMT teljesítményt, úgy, hogy nem kellett feláldoznunk sem az energia- sem a helytakarékosságot. Az ügyfeleink így többet érhetnek el, akár Web 2.0 szolgáltatásokat fejlesztenek, akár ügyfélkapcsolati (CRM) vagy vállalatirányítási információs rendszert (ERP) futtatnak.”

A szerverek technikai újdonságai


A SPARC Enterprise T5140 és T5240 az első kétfoglalatos, általános célú, UltraSPARC T2 Plus-ra alapuló szerverek. A SPARC Enterprise T5240 szerver minden x86-os rendszernél jobban teljesít vállalati alkalmazások esetében, mint például a JAVA, ERP-k, levelezési és OLTP adatbázisok, az ügyfeleknek kisebb költséget és nagyobb teljesítményt jelent, ami új szolgáltatások és egyéb vállalati számítási lehetőségek bevezetését jelentheti. A szerverek akár 128 szálat kezelnek kompakt egy- vagy két rack unit nagyságú egységükben, 2-4-szer több memóriával és belső tárhellyel rendelkeznek, mint a hasonló x86-os rendszerek. Ez lehetőséget nyújt, hogy az ügyfelek adatközpontjuk infrastruktúráját egy kisebb, erőteljesebb, energiatakarékosabb környezetbe egyesítsék.

A SPARC Enterprise T5140 és T5240 szerverek kínálják az egyetlen rugalmas, nyílt forrású, virtualizációs technológiát a Solaris Container és a Logical Domains (Ldoms) segítségével. A rendszerenként lehetséges 128 virtuális operációs rendszer lehetővé teszi rack-enként több min 5000 külön tartomány telepítését így az új rendszerek tökéletesen alkalmasak szerver virtualizációra és konszolidációra. A chipre telepített, integrált PCI-E és kriptografikus gyorsítás együtt a szerver és a Solaris operációs rendszer nagyfokú megbízhatóságával lehetővé teszi a erőteljesen kihasznált és hatékony virtualizált infrastruktúrák biztonságos és megbízható futtatását, ami web és vállalati alkalmazások környezete lehet. További információ található a SPARC Enterprise T5140 és T5240 szerverekről a http://sun.com/t5140 és http://sun.com/t5240  oldalon található.


A SPARC Enterprise T5140 és T5240 rendszerek kiemelkedő skálázhatósága egész új típusú alkalmazások előtt nyitnak utat, melyek maximalizálják a többmagos rendszerek teljesítményét. A Sun sokféle fejlesztői eszközt kínál, köztük a CoolTools és a Sun(TM) Studio 12 szoftvert.
http://www.sun.com/servers/coolthreads/overview/cooltools.jsp
http://developers.sun.com/devtools/index.html

Az új SPARC Enterprise szerverekhez teljes támogatást nyújt a Sun, hogy ügyfeleik építhessenek a CMT technológia előnyeire. A szolgáltatások között megtalálható a konszolidációs/virtualizációs tanácsadás, környezeti optimalizáció (eco optimization), Solaris 10 operációs rendszer szolgáltatások valamint a hardver/operációs rendszer támogatás.

Rekordok a teljesítmény terén

2005-ös bevezetésük óta a SPARC Enterprise CMT-alapú rendszerek több mint 50 rekordot állítottak fel. A SPARC Enterprise T5140 és T5240 szerverek folytatják ezt a hagyományt kiemelkedő eredményeikkel minden hasonló rendszernél jobbak teljesítményben, az ár/teljesítmény arányban, energia- és helykihasználásban a vállalat számára kulcsfontosságú és nagy számítási kapacitást igénylő feladatokban. A tesztek részletes leírása az alábbi oldalakon találhatók:
http://www.sun.com/coolthreads/benchmarks

Solaris 8 és 9 containerek a Solaris 10 operációs rendszerhez
A szerverekkel együtt mutatták be az új termékeket, melyek lehetővé teszik a virtualizációs szolgáltatások számára Solaris 8 és Solaris 9 alkalmazások futtatását, megkönnyítve az alkalmazások áttelepítését a legújabb Solaris 10 operációs rendszert futtató CMT rendszerekre. A Solaris 10 operációs rendszerhez használatával több Solaris 8 vagy Solaris 9 környezet, vagy ezek kombinációja futtatható egyetlen SPARC alapú rendszeren. Ennek eredményeként ésszerűsíthető az informatikai tevékenység, maximalizálható az adatközpont, hely és megtakarítás érhető el a áram-, hűtés- és támogatási költségeken.

Kulcsszavak: Sun szerver

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50