Idén nem csökkent árat a Nintendo

Milkovits Gábor, 2008. április 27. 21:08

A Nintendo elnöke a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy a vállalat idén nem tervezi csökkenteni sem Wii konzoljának, sem pedig DS hordozható játékgépének az árát.

Iwata Satoru szerint ez többek között azért sem szerepel az idei tervek között, mert nincs rá szükség. Ez tulajdonképpen valóban érthető, hiszen jelenleg mind a Wii, mind pedig a DS globális piacvezetőnek számít a maga kategóriájában, ráadásul az újfajta játékstílust meghonosító konzolból tavaly év végén több fontos piacon is jóval meghaladta a kereslet a gyártási kapacitást. Ennek következményeként Amerikában például sokan Wii helyett egy kupont kaptak családjuktól vagy barátaiktól karácsonyra, amit a későbbiekben beválthattak a készülékre. Emellett azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy mind a Wii, mind pedig a DS eleve olcsóbb versenytársainál, vagyis az árfegyverrel kezdettől élt a Nintendo. A konzol nagyjából 70 ezer, a dupla érintőképernyős kis játékgép pedig 35-40 ezer forintba kerül Magyarországon.

A fenti hírnek némileg ellentmondani látszik, hogy a Nintendo állítólag egy megújult DS hordozható játékgépet tervez bemutatni a július 15. és 17. között, Los Angeles-ben megrendezésre kerülő E3 videójáték-kiállításon. Hamamura Hirokazu, az Enterbrain nevű játékfejlesztő cég feje szerint az új DS nagy valószínűséggel alkalmas lesz zenehallgatásra és mozgóképek lejátszására, illetve külső hardvereszközök (merevlemez vagy optikai meghajtó?) is csatlakoztathatók lesznek hozzá. Márpedig ha az új DS szokás szerint a régivel megegyező áron kerül forgalomba, akkor a korábbi termék árának ezzel együtt elvileg csökkennie kell – az is meglehet persze, hogy az újabb DS csak jövőre lesz kapható.

Kulcsszavak: Nintendo konzol

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Az LG új tévéivel sosem látott megoldások költöznek a nappaliba

Ha azt gondoltuk volna, hogy a tévék már nem képesek tovább fejlődni, hát tévedtünk. Mesterséges intelligencia, elképesztő grafikus teljesítmény és kábelmentes kialakítás – az LG legújabb televíziói számos felhasználási lehetőséget és minden eddiginél lenyűgözőbb vizuális élményt kínálnak.

2024. április 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50