Linksys terméközön a Ciscótól

Kovács Attila, 2008. április 29. 14:02

A Cisco mai budapesti sajtótájékoztatóján Rónaszéki Tibor, a Linksys portfolió területi értékesítési vezetője működés közben is bemutatta a Linksys legújabb (2008. március-áprilisi bejelentés/megjelenés) otthoni, illetve üzleti célú hálózati eszközöket. Kiemelte: jelenleg 180 Linksys termék alkotja a portfoliót, amelyeknek 70 százaléka üzleti célú eszköz. A vadonatúj eszközök között a következő Linksys berendezések, megoldások találhatók.

WAG160N és WRT160: új dizájn

Az Ultra RangePlus átjáró (modem+router) és útválasztó (WAG160N és WRT160N) az első olyan Európában kapható modellek, amelyek nemcsak új, stílusos dizájnnal, de továbbfejlesztett, felhasználóbarát funkciókkal is rendelkeznek. Ilyen többek között a Linksys Easylink Advisor (LELA), amely megkönnyíti a hálózat konfigurálását, valamint biztosítja valamennyi eszköz és kapcsolat stabilitását, biztonságosságát. Ezek az első olyan termékek, amelyekbe beépítették a LELA funkciót – ez az új felhasználói felület, a flash videóval támogatott telepítés és az egyszerűbb terminológia jóvoltából jelentős mértékben növeli az otthoni hálózatokkal kapcsolatos fogyasztói elégedettséget, mivel minden eddiginél egyszerűbbé teszi a vezeték nélküli hálózat konfigurálását.

SIP IP telefonok és ATA eszközök


A Linksys IP telefon sorozata két termékvonalból áll. A 2-es számra végződő modellek támogatják az Etherneten keresztüli tápellátást is, továbbá két switch porttal vannak felszerelve, aminek köszönhetően egy másik IP eszköz is kapcsolódhat ugyanahhoz az Ethernet kábelhez. Emellett egyedülálló funkció, hogy a telefonok kijelzőjén magyar és más idegen nyelvek is megjeleníthetőek a menüben. A megoldáshoz 16 mellékes plug&play telefonközpont is választható (SPA9000, magyar kezelőfelület). A készülékek SIP protokollt használnak, hasonlóan a Linksys analóg telefon-adapterekhez (ATA), amelyek lehetővé teszik, hogy a hagyományos analóg telefonkészülékek IP csomagokkal kommunikálhassanak az interneten keresztül. Az SPA3102 például a távoli betárcsázás funkcióját is támogatja, tehát lehetőség van arra, hogy az utcáról az otthoni/irodai analóg PSTN telefonszámot felhívva az adapter vegye fel a hívást, majd ezen keresztül PIN kódos azonosítás után bonyolítható egy drágább, például nemzetközi hívás, ezzel jelentős költségmegtakarítást elérve. Ugyanez a modell csatlakoztatható hagyományos telefonközponthoz is, s így egy mellék hívásával máris interneten keresztüli VoIP hívást kezdeményezhetünk.

Vezeték nélküli IP kamera: Linksys WVC54GCA


A Linksys vezeték nélküli IP kamerái sorában is új modell jelenik meg. A Linksys kínálatában már meglévő biztonsági kamerákhoz (PVC2300, WVC2300) hasonlóan ez az első otthoni eszköz, amelynek képe (maximális felbontása 640x480 pixel) videó folyam lejátszására képes eszközökön, így akár mobiltelefonokon is megjeleníthető. A kamera számítógép nélkül működik, a dinamikus távoli eléréshez pedig egyéves ingyenes szolgáltatás jár a termék mellé. A vezeték nélküli titkosítások közül a legfejlettebbek is elérhetők az eszközön, de csatlakoztatható vezetékkel a hálózathoz is.

Continous Data Protection – LBACDPxx

A Linksys megállapodást kötött az IBM-mel, amelynek értelmében bevonja az IBM Tivoli Continuous Data Protection (CDP) for Files szoftvert bővülő kisvállalati termék- és szolgáltatáskínálatába. A Linksys by Cisco Continuous Data Protection for Files (LBACDP) megoldás célja, hogy automatikus adatmentési és helyreállítási funkciót biztosítson a kisvállalatok számára, amelyek így figyelmüket az információtechnológiai adminisztráció helyett az üzleti feladatokra összpontosíthatják.

Az IBM Tivoli Continuous Data Protection for Files szoftver olyan integrált helyreállítási megoldás, amely védelmet nyújt az adatoknak sérülés, felhasználói hiba, vírus vagy üzemzavar esetén. Az IBM Tivoli szoftver percek alatt installálható és konfigurálható, majd észrevétlenül fut a háttérben. A megoldás része annak a termékcsaládnak, amelyet az IBM az adatok védelmére és az IT-környezetek épségének biztosítására fejlesztett ki.

Linksys – Trend Micro ProtectLink Gateway (LBATMPGxx)


A Linksys bejelentette, hogy egyes Linksys by Cisco Small Business útválasztókhoz már rendelkezésre áll a Trend Micro ProtectLink Gateway. A Linksys útválasztókat és a Trend Micro biztonsági szolgáltatását integráló átjáró megoldás célja, hogy egy egyszerűen telepíthető, szolgáltatásalapú termékkel támogassa a kisvállalatok legfontosabb feladatait az alkalmazottak hatékonyságával kapcsolatban. A megoldás májusban először a Linksys egyik legnépszerűbb kisüzleti útválasztójához, az RV042-höz lesz elérhető, ezt a következő hónapokban további kompatibilis szoftverek követik majd. A Trend Micro ProtectLink Gateway előfizetéses szolgáltatás, amely csökkentheti a levélszemét mennyiségét, blokkolja a kéretlen e-maileket, és segít megakadályozni a hozzáférést az olyan webhelyekhez, amelyek rosszindulatú vagy kémprogramokat tartalmazhatnak. Kritikus fontosságú biztonsági réteget nyújt a Cisco Business sorozatú útválasztók számára, mivel segít megakadályozni a vírusok bejutását és így a teljes vállalati hálózat megfertőzését. Bérüzemeltetett biztonsági szolgáltatásként a ProtectLink Gateway nem igényel semmilyen további szoftvert vagy hardvert, és egyaránt telepíthető új és meglévő Linksys útválasztókra.

Rónaszéki kitért a termékek márkázási útitervére is. Egyre több terméken látható a Cisco Home jelzés, valamint a közös "Linksys by Cisco" logó. A termékeken folyamatosan megnő a Cisco logó mérete, 2010-re az összes eddigi Linksys gyártmányú termék neve "Linksys" kifejezéssel kezdődik. Vagyis a Linksys szó ez után az idő után termékre (és nem gyártóra) fog utalni. 

Kulcsszavak: hálózat Linksys Cisco-hu

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Yettel: Új országos rekord született

2024. március 26-án több százan doboltak egyszerre Magyarország különböző pontjain, hogy hazai ütősrekordot állítsanak fel. A kísérlet apropóját az adta, hogy 30 éve indította el a Yettel – akkor még Pannon GSM néven – kereskedelmi szolgáltatását, amit a rekordkísérletben résztvevők egy országon átívelő, a mobilhálózat által összekapcsolt közös zenéléssel ünnepeltek meg. A mobiltársaság törökbálinti székházában és az ország több pontjáról 5G-hálózaton kapcsolódtak a helyszínek, és így a résztvevők egy új, hivatalosan is regisztrált országos rekordot állítottak fel.

2024. március 26. 17:11

Stabil áramellátás a Thermaltake tápegységével

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a Toughpower TF3 1550 W-ot, egy csúcskategóriás ATX 3.0 tápegységet, a nagy teljesítményű rendszerek teljes energiaellátására tervezve. A két fejlett, 12+4 pines kábellel kompatibilis, natív PCIe 12V-2x6 moduláris interfész az új technológiával stabilabb támogatást biztosít a következő generációs hardvereknek. A kiváló 80 PLUS Titanium hatékonyságával és az Intel szabványainál szigorúbb specifikációkkal a Toughpower TF3 1550 W kiváló minőségű és stabil áramellátást biztosít a túlhajtást kedvelők PC-ihez. 

2024. március 22. 16:11

A Note Air3 sorozat a tökéletes e-papír notebook a számodra!

Lépj be a jegyzetelés jövőjébe a Note Air3 sorozattal, ahol az innováció és az egyszerűség találkozása újradefiniálja a produktivitást! Akár a monokróm e-papír tűéles tisztaságára, akár a színek élénk sokoldalúságára vágysz, ezek a táblagépek páratlan írási élményt kínálnak, és arra tervezték őket, hogy növeljék a koncentrációt és a kreativitást. Csatlakozz a digitális jegyzetelés forradalmához és fedezz fel egy olyan világot, ahol a zökkenőmentes technológia találkozik az írás időtlen művészetével!

2024. március 21. 16:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05