Tíz országban forgalmazni fogja az iPhone-t a Vodafone

Milkovits Gábor, 2008. május 6. 20:30

Az Apple szerződést kötött a Vodafone-nal arról, hogy a mobilszolgáltató tíz újabb országban előfizetői szerződéssel forgalmazhatja majd az iPhone-t.

A tíz ország a Vodafone sajtóközleménye szerint Ausztrália, Ausztria, Csehország, Dél-Afrika, Görögország, India, Olaszország, Portugália, Törökország és Új-Zéland lesz. Miután a sajtóban egyöntetű az a vélemény, hogy az Apple júniusi fejlesztői konferenciáján bemutatja a 3G hálózati funkcióval ellátott iPhone-t, több mint valószínű, hogy a brit székhelyű mobilszolgáltató már ezt a készüléket is kínálja majd a premierkor.

Érdekes viszont, hogy a Vodafone-nal egy időben a Telecom Italia Mobile is bejelentette, hogy Olaszországban forgalmazni fogja az Apple érintőképernyős kezelőfelülettel ellátott, zenelejátszós mobilját. Eddig ugyanis az Apple azt a gyakorlatot követte, hogy egy-egy piacon exkluzív szerződést kötött egy szolgáltatóval, majd cserében elkérte az előfizetésekből származó bevétel 20-30 százalékát. Amennyiben viszont mindkét mobilcég bejelentése igaz, úgy ez egyértelműen megerősíti azokat a feltételezéseket, amelyek az Apple üzletpolitikájának megváltozását harangozták be.

A Steve Jobs vezette cég eddigi gyakorlatához híven a hivatalos bemutató előtt semmit sem volt hajlandó közölni vagy kommentálni. A 3G iPhone közeli megjelenésének valószínűségét erősíti ugyanakkor az, hogy mind a német T-Mobile, mind pedig a brit O2 jelentősen csökkentette az első generációs készülékek árát. Az Apple iPhone egyébként egyelőre csak Amerikában, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Németországban és Spanyolországban kapható. Magyarországon az érvényben lévő hírek szerint a kiválasztott exkluzív forgalmazó a T-Mobile.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05