A GTS Central Europe-ot megvásárolta egy magántőkés konzorcium

MTI Sajtóadatbank, 2008. május 7. 09:22

A Group Menatep Limited (GML) egyik leányvállalata eladta a GTS Central Europe (GTS CE) 100 százalékos részvénycsomagját egy magántőkés konzorciumnak - közölte az eladó kizárólagos pénzügyi tanácsadójaként közreműködött KBC Securities.

A konzorciumban részt vesz a Columbia Capital, az M/C Venture Partners, az Innova Capital, a HarbourVest Partners, az Oak Investment Partners és a Bessemer Venture Partners is. A vételárat a KBC Securities nem kívánta közölni.
A GTS CE alternatív távközlési szolgáltató, amely alapvetően az üzleti és a nagykereskedelmi ügyfélszegmensekre összpontosítja tevékenységét. Főleg Csehországban, Lengyelországban Magyarországon, Romániában és Szlovákiában működik. Szolgáltatásaival Ukrajnában, Lettországban, Szlovéniában, Bulgáriában, Horvátországban és Szerbiában is jelen van.
Tavaly a GTS CE közel 400 millió eurós árbevételt és 70 millió eurós EBITDA-t ért el.

A konzorcium vezetői, a Columbia Capital és az M/C Venture Partners az Egyesült Államokban bejegyzett cégek. A konzorcium vezető tagja továbbá az Innova Capital, amely egy Közép-Európára fókuszáló magántőkés befektetői csoport.

A GTS CE meggyőződése: a társaság olyan pozícióval és adottságokkal rendelkezik, amely alapján jelentős részt tud kihasítani az üzleti távközlési piac növekedéséből. Az új tulajdonosok távközlési tapasztalata és képessége jelentősen hozzájárulnak majd a társaság további fejlődéséhez.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50