Integrált Novell biztonsági megoldások SAP vállalati rendszerekhez

forrás Prim Online, 2008. május 8. 13:45

A Novell integrált személyazonosság- és biztonsági eseménykezelési megoldásokkal jelentkezett, melyeket az SAP üzleti szoftveralkalmazásokra optimalizáltak. A vállalatok és intézmények átfogó felügyeleti igényeihez igazított Novell személyazonosság- és biztonsági eseménykezelési termékek kiegészítik az SAP irányítási, kockázati és megfelelőségi megoldásait (GRC), valamint a humánerőforrás- és vállalatirányítási (ERP) rendszereket. A Novell személyazonosság- és biztonsági eseménykezelési megoldásainak segítségével az SAP-ügyfelek hatékony, házirend alapú felügyeleti funkciókat használhatnak, amelyek lehetővé teszik a felesleges adminisztrációs költségek csökkentését, automatizálják a bonyolult és hibákat eredményező manuális folyamatokat, leegyszerűsítik a jelszavak kezelését és pillanatok alatt alkalmazkodnak a változó alkalmazotti struktúrához.

A Novell BrainShare 2008 rendezvényen az SAP és a Novell bejelentették együttműködésüket az SAP Enterprise Services Community program kapcsán. A program célja, hogy közvetlenül a felhasználói erőforrás-kiosztási tevékenységeknél nyújtson támogatást az üzleti hozzáférések kockázati házirendjeinek kialakításához, és ezzel támogatást nyújtson az ügyfelek irányítási, kockázatkezelési és megfelelőségi eljárásaihoz.

SAP megoldásra optimalizált személyazonosság- és eseménykezelési megoldások

A Novell hat olyan megoldást kínál, amelyek integrálhatók az SAP vállalati megoldásokon alapuló környezetébe:

·    Novell Identity and Security Management for Small and Medium Enterprises:
Előre összeállított személyazonosságkezelési és biztonsági megoldás, amelynek segítségével gyorsan és egyszerűen alakítható ki a biztonságos felhasználókezelés a kis- és középvállalatok számára. Ezzel a megoldással a személyazonosság- és eseménykezelési szoftver telepítésének és bevezetésének költség- és időigényét is jelentősen csökkentheti.
·    Novell Enterprise Security Monitoring for SAP Solution-based Environment: A Novell az egyetlen olyan szállító, aki személyazonosság-alapú biztonsági és esemény-felügyeleti megoldást kínál az SAP megoldásokhoz. A Novell Sentinel folyamatosan figyeli és naplózza a biztonsági eseményeket, automatikus adatgyűjtést biztosít, elemzi a vállalati rendszerek személyazonosságkezelési és hozzáférési tevékenységeit és ezekről igény szerint jelentéseket biztosít. A Novell Sentinel biztosítja, hogy az infrastruktúra az SAP üzleti házirendjének megfelelően működjön, a vállalat betartsa a megfelelőségi célokat, és mind az informatika, mind az alkalmazások felelős vezetői időben értesüljenek az esetleges biztonsági kockázatokról.
·    Novell Identity Management for SAP Solution-based Environment: A Novell Identity Manager a személyazonosság-alapú erőforrás-kiosztás mellett lehetővé teszi a különböző rendszerek közötti integrációt és szinkronizációt. Az SAP Human Capital Management rendszerben létrehozott, törölt vagy módosított felhasználói fiókok automatikusan frissülnek az összes SAP alkalmazásban és más vállalati alkalmazásokban, így csökken az idő- és költségszükséglet, mivel a rendszergazdáknak nem kell többször elvégezniük ugyanazt a feladatot. Az Identity Manager segítségével a felhasználók hozzáférése egyetlen lépésben vonható vissza az összes SAP alkalmazásban, így a vállalati erőforrások hozzáférései megfelelően módosíthatók vagy törölhetők, ha a feladatkörök megváltoznak, vagy egy alkalmazott elhagyja a szervezetet.
·    Novell Access Management and Identity Federation for SAP Solution-based Environment: A Novell Access Manager következetesen, a teljes vállalatra kiterjedően biztosítja a hozzáférési házirendek betartatását, és robusztus webes hozzáférés-kezelést, webes egypontos bejelentkezést valamint összevont személyazonosság-kezelést biztosít az SAP alkalmazásokban.
·    Novell Enterprise Single Sign-on for SAP Solution-based Environment: Az átfogó, SAP alkalmazásokhoz fejlesztett egypontos bejelentkezés, a vállalati erőforrások problémamentes elérése és a biztonsági megfelelőség növelése mellett a Novell SecureLogin csökkenti a felhasználó által megjegyzendő jelszavak számát, kötelezővé teszi az erősebb jelszavak használatát és lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy visszaállítsák elvesztett vagy elfelejtett jelszavaikat.
·    Novell Physical and Logical Security Convergence for SAP Solution-based Environment: A megoldás kiterjeszti a biztonsági rendszert az épületek, a helyiségek és a telephelyek hozzáféréseinek SAP integrációjával. Az épület hozzáférés-vezérlése beépül az SAP vállalati megoldásra épülő környezetbe, így az épületek hozzáférése a felhasználó-kezelés részévé válik.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50