Videók a Windows Live (MSN) Messenger-en

Milkovits Gábor, 2008. május 13. 21:26

A Microsoft egy külön az azonnali üzenetküldő megoldáshoz szabott videómegosztó alkalmazással bővítette a Windows Live (korábban MSN) Messenger szolgáltatásainak körét.

A Messenger TV-nek elnevezett szolgáltatás keretében az MSN Video videótárából származó MTV (Music TV) show-kat, illetve a Sony BMG és mások által kínált mozgóképeket nézhetnek a felhasználók, barátaikkal együtt egyszerre több gépen, csevegés közben is. A Microsoft reményei szerint ezzel egy újfajta közösségi élményt sikerül majd létrehozniuk, amellyel egyszerre hódíthatnak el tömegeket a közösségi oldalaktól, illetve a YouTube-hoz hasonló videómegosztóktól. A szoftveróriás illetékese ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta a sajtónak, hogy az emberek amúgy is főleg barátaikkal együtt nézegetik az internetes videókat, így aztán az, hogy mindezt egy csevegő-oldalon, személyes együttlét nélkül is megtehetik, mindenképpen előny.

A Microsoft TV európai fejlesztés, a próbaverzió is Franciaországban jelent meg, így aztán nem véletlen, hogy először tíz európai országban – Belgiumban, Dániában, az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Németországban, Norvégiában, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban és Svédországban -, továbbá Ausztráliában, Brazíliában, a Fülöp-szigeteken, Indiában, Indonéziában, Kanadában, Malajziában, Mexikóban és Szingapúrban és Új-Zélandon lett elérhető. Magyarország egyelőre várhat, de talán vigasztaló lehet, hogy ezzel egy csapatba kerültünk az Egyesült Államokkal.

Kulcsszavak: Microsoft onlineszolg MSN

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05