Optimista honlap indult

MTI Sajtóadatbank, 2008. május 17. 08:02

Elindult Magyarország első pozitív kezdeményezéseinek gyűjteménye a www.eom.hu című honlapon.

A portált az Egy Optimista Magyarországért Alapítvány indította el, hogy egy helyen mutassák be azokat a kezdeményezéseket, amelyek a pozitív gondolkodást, a mosolyra ösztönzést népszerűsítik. A honlapon található például az Optimista Újságíró Díj, amelyre pozitív tartalmú cikkel lehet pályázni. A nevezők között havonta értékes ajándékokat sorsolnak ki.

"A Lásd optimistán a világot című rajzverseny immár nyolc éve töretlen sikerű. Évente 1000-1200 pályamű érkezik a felhívásra. Ezért mindenkit arra buzdítunk, rajzoljon, szkenneljen és küldje be az alkotását, hogy másoknak is örömet szerezzen" - mondta a távirati irodának Rózsahegyi Márk optimista aktivista.

A www.eom.hu weboldalon található még optimista könyvtár és film, mindkettő válogatásakor egy öttagú szakmai zsűri dönti el, hogy mely alkotás közöl tartalmas mondanivalót. Ugyancsak helyet kapott az Optimista Klub is a kezdeményezők között, amelynek immár 12 ezer tagja van, akik az interneten tartják a kapcsolatot egymással.

A honlap célja, hogy bemutassa: vannak optimista kezdeményezések. A látogatók szavazhatnak a könyvekre, filmekre, cikkekre, de lehetőségük van arra is, hogy egymással beszélgessenek, vagy egyszerűen csak feltöltekezzenek a sok pozitív gondolattól - tette hozzá Rózsahegyi Márk.

Az Egy Optimista Magyarországért Alapítvány 1998-ban jött létre. Programjait az egyszázalékos felajánlásokból és támogatásokból valósítja meg. Célja, hogy tudatosítsa a pozitív gondolkodást.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05