Új eszközök iGoogle-fejlesztőknek

forrás Prim Online, 2008. május 15. 14:12

A Google elindította legújabb szolgáltatását, egy fejlesztőknek szánt sandbox-ot, aminek segítségével fejlettebb modulokat készíthetnek az iGoogle-höz, ezáltal kínálva változatosabb lehetőségeket a felhasználóknak. Ahhoz, hogy a fejlesztők a legtöbbet hozhassák ki moduljaikból, a Google továbbfejlesztette nekik szóló honlapját (code.google.com/igoogle), amely segíti őket a modulok készítésében és népszerűsítésében.

Az iGoogle legizgalmasabb újdonságai közé fog tartozni a baloldali navigációs menü, amelynek segítségével a felhasználók könnyen elérhetik leveleiket és moduljaikat; egy kinagyított nézet, amelyben a megszokottnál több opció választható; valamint közösségi funkciók azon modulok esetében, amelyek az OpenSocial API-jára (programozási kezelőfelületére) épülnek. Ilyen folyamatosan frissülő közösségi elem lesz a barátok és ismerősök listája, illetve az általuk aktuálisan végzett tevékenységek. A sandbox-ban megjelenő szolgáltatások és funkciók fejlesztési célzattal jöttek létre, így még nem véglegesek.

A fejlesztők fontos szerepet játszanak a Google innovatív szemléletében. Ezért a Google célja, hogy olyan eszközöket bocsásson a rendelkezésükre, amelyek serkentik az innovációt és az internetet minden felhasználó számára színesebbé tehetik. A hatékonyabb és interaktívabb iGoogle modulokat a fejlesztők a felhasználók tízmillióival oszthatják meg.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09