Megjelent az OpenSolaris operációs rendszer

forrás Prim Online, 2008. május 16. 13:18

A Sun és a nemzetközi OpenSolaris közösség a múlt héten tartott CommunityOne konferencián együtt jelentette be az OpenSolaris operációs rendszer egységes, asztali gépekre, szerverekre és HPC-környezetre szánt megjelenését. A Sun Solaris kernelen alapuló, közösségi együttműködés keretében fejlesztett OpenSolaris felülmúlhatatlan fejlesztési és működési környezetet nyújt, amely a gyors innovációs lehetőség, a stabil platform, valamint az üzleti és fejlesztési igényeknek egyaránt megfelelő támogatás tökéletes ötvözetét kínálja.

Egyszerű és gyors telepítés

Az OpenSolaris operációs rendszert olyan innovációs platformnak szánták, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára új webes szolgáltatásaik, nagy teljesítményű számítási (HPC) és hálózati alkalmazásaik gyors fejlesztését, tesztelését, hibakeresését és telepítését. A LiveCD alapú telepítés és a hálózati OpenSolaris Image Packaging System (IPS) csomagkezelő megoldása egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a telepítést és az integrációt más gyártók alkalmazásaival. Az OpenSolaris IPS növeli a telepítés sebességét és pontosságát, mivel nagyobb mértékű ellenőrzést nyújt az alkalmazások és függőségek felett, valamint egyszerűen használható rendszerfelügyeletet biztosít.

OpenSolaris- alapú megoldásokat jelentett be az Amazon és a Reliant Security

Az Amazon és az OpenSolaris közösség bejelentette az OpenSolaris operációs rendszer megjelenését az Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) platformjára. Az OpenSolaris–Amazon együttműködés jóvoltából az ügyfelek hozzáférhetnek a Sun innovatív, nyílt forráskódú szoftveréhez, prémium MySQL technikai támogatásban részesülnek, és kihasználhatják az OpenSolaris OS olyan kulcsfontosságú funkcióit, mint a ZFS és a Dynamic Trace (DTrace) az Amazon cloud computing platformján.
A Reliant Security bejelentette, hogy a bankkártya-kezelés biztonságának javítása érdekében az OpenSolaris operációs rendszert alkalmazza a kereskedőknek nyújtott szolgáltatásokban, akiknek meg kell felelniük a bankkártya-iparág szigorú adatbiztonsági előírásainak.

Magyarországon a Sun Microsystems június 16-án, a Millenáris Parkban fogja megrendezni az immár hagyományos éves nyílt forráskódú fejlesztői konferenciáját, melynek témái között az Open Solaris is szerepelni fog.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50