A Magyar Telekom alaptalannak tartja a hvg.hu állításait

forrás Prim Online, 2008. június 2. 17:28

A Magyar Telekom közleménye szerint a hvg.hu a távközlési céggel kapcsolatban megalapozatlan feltételezéseket tartalmazó cikkeket jelentetett meg, melyek közül több sérti társaság jó hírnevét, valamint alkalmas a hazai és nemzetközi közvélemény megtévesztésére.

„A Magyar Telekom május 21-én és 26-án közleményben tájékoztatta a sajtót és a befektetőket a vizsgálat fejleményeiről, illetve a társaság ellen indított perekről. A közlemények minden információt tartalmaznak, amit a társaság ezen ügyekben jelenleg el tud mondani. Ennek ellenére a Magyar Telekom közleményeit követően a hvg.hu internetes portálon – majd arra hivatkozva a magyar és a nemzetközi sajtóban – megalapozatlan feltételezéseket tartalmazó cikkek jelentek meg, amely feltételezések közül több sérti társaságunk jó hírnevét, valamint alkalmas a hazai és nemzetközi közvélemény megtévesztésére (pl.: New York-i Tőzsdéről való kivezetés, a milliárdos kártérítési kötelezettség, az osztalékfizetési határozat megsemmisítésére vonatkozó – jogilag nem alátámasztott – igény precedens nélküli sikeres érvényesítésének valószínű eseményként beállítása).

A hvg.hu május 30-i cikkében közreadott értesülések forrásaként megnevezett személyek cégeivel a Magyar Telekom perben áll. Ennek megfelelően társaságunk az általuk említett perek tárgyában bíróságon kívánja kifejteni álláspontját. (Szenzációkeltésre alkalmas ugyan, de nem felel meg a valóságnak a Straub Elek és Balogh András elleni feljelentést tényként beállító híresztelés sem.)

Az internetes portálon megjelent, a Magyar Telekommal foglalkozó cikkek egyéb vonatkozásaikban is bővelkednek a pontatlan, megalapozatlan – ráadásul koncepciózusan, félrevezető módon társított – állításokban. A hvg.hu korábbi cikkeiben ezekkel az állításokkal és módszerekkel már találkoztunk, és azok ellen azonnal szót is emeltünk. A megismételt, sőt újabbakkal megtoldott spekulációkat és a manipulatív újságírói eljárást társaságunk jó hírnevének, valamint részvényeseink és a közvélemény hiteles tájékoztatásának védelmében a nyilvánosság előtt is visszautasítjuk."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09