Négy monitor egy laptopról AMD technológiával

Milkovits Gábor, 2008. június 5. 07:22

Miközben az AMD új Puma noteszgép-platformját prezentálta a tajvani Computex kiállításon, a legnépszerűbbnek az a bemutató bizonyult, ahol az XGP vagy eXternal nevű külső grafikus megoldást tekinthették meg működés közben a látogatók.

Az XGP működését magán a külső grafikus eszközön kívül egy Fujitsu Siemens noteszgép, három csatlakoztatott külső monitor, valamint a Microsoft Flight Simulator repülőgép-szimulátoros játék segítségével prezentálták az érdeklődőknek. A kiállított Fujitsu Siemens Amilo GraphicsBooster elnevezésű készülék egy 512 MB RAM grafikus memóriás AMD (ATI) Mobility Radeon 3870 GPU-t tartalmaz és PCI Express 2.0 kábel segítségével köthető össze a laptoppal. A dobozhoz DVI és DisplayPort kimeneteken keresztül kapcsolhatók a külső monitorok; a laptopén kívül összesen még három működését tudja összehangolni a konfiguráció.

A fenti demonstráció is jól illusztrálja, hogy az AMD a Puma noteszgép-platformmal az energiatakarékosság mellett elsősorban grafikus téren igyekszik erősíteni, nyilvánvalóan kihasználva az ATI felvásárlásából eredő előnyöket. Az első Puma laptopok a most zajló Computex-en mutatkoztak be, akárcsak a konkurens Intel Atom rendszerek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05