A Novell csatlakozott a Microsoft kiszolgálóvirtualizáció-minősítési programjához

forrás Prim Online, 2008. június 23. 10:20

A Novell bejelentette, hogy csatlakozott a Microsoft kiszolgálóvirtualizáció-minősítési programjához. A Novell részvételének és a két vállalat közös támogatásának köszönhetően az ügyfelek a Windows Server 2008 rendszert virtualizált vendégrendszerként futtathatják majd Xen hypervisoron a SUSE Linux Enterprise 10 rendszeren. A Novell jelenleg a kiszolgálóvirtualizáció-minősítési program minősítési folyamatához szükséges teszteket végzi, az előrejelzéseik szerint a tesztelést 2008 augusztus végére fejezik be.

A Microsoft hivatalosan is bejelentette kiszolgálóvirtualizáció-minősítési programját, melynek keretében a szállítók érvényesíthetik a virtuális számítógépeken vendégrendszerként futó Windows Server 2008 használatát a harmadik féltől származó kiszolgálóvirtualizációs megoldásokra. A program során a szállítók önállóan tesztelik és érvényesítik saját kiszolgálóvirtualizációs szoftvereik bizonyos műszaki követelményeit a Windows Server 2008 vendégrendszerként történő futtatásakor.

A Microsofttal kötött átfogó együttműködési megállapodásnak köszönhetően a Novell továbbra is egyedülálló helyzetben van, hiszen a SUSE Linux Enterprise jelenleg az egyetlen Xen hypervisor, amelyre a Microsoft napjainkban teljes körű támogatást nyújt a Windows Server 2008 és a Windows Server 2003 virtuális vendégrendszerként történő futtatásához. A Microsoft kiszolgálóvirtualizáció-minősítési programjának célja, hogy rendszereik még megbízhatóbbak legyenek az ügyfelek számára.

linux ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Watson ereiben "Linux vér" folyt

A Watson – egy IBM által kifejlesztett szuperszámítógép – a „Jeopardy!” című, a magyarországi „Mindent vagy semmit” vetélkedőhöz hasonló televíziós kvízműsorban mutatta be képességeit a két korábbi bajnok, Ken Jennings és Brad Rutter ellen. Az összecsapás egy kétnapos bajnokság keretében zajlott, amelyet február 14. és 16. között sugároztak. A játék a Watson győzelmével zárult, az egymillió dolláros főnyereményt jótékony célra ajánlotta fel az IBM.

2011. február 20. 11:03

Altató - linuxban

Mit csinál a programozó, ha rábízzák a pár hetes gyermeke altatását? Végiggondolja a feladat lépéseit, kitalálja az algoritmust, és megírja a programot, mely bármikor, bármelyik gyereknél, korlátlan ideig futtatható. És közben a papa nyugodtan nézheti a meccset, vagy írhatja az újabb szoftvert!  (Legújabb videó-hírünkről a programutasítások is leleshetőek: http://video.prim.hu/video/altato-8211-linux-nyelven

2011. január 20. 12:55

Beszélő Linux (BeLin) látássérülteknek

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány évek óta fontos feladatának tekinti az esélyegyenlőség biztosítását az info-kommunikáció terén.

2010. május 17. 20:01

Kétezer nyílt forráskódú alkalmazás a közszektor számára

Az Európai Unió Open Source Observatory and Repository (az Európai Unió Nyílt Forráskódú Obszervatóriuma és Tárháza; OSOR.eu) mára a közigazgatás számára már több mint kétezer ingyenes és nyílt forráskódú alkalmazáshoz enged hozzáférést. Hamarosan magyar szoftverek is bekerülnek az OSOR tárházába.

2010. február 5. 16:43

Új, ingyenes openSUSE kezdőknek és haladóknak

Megjelent az openSUSE 11.2 legújabb kiadása. Az openSUSE 11.2 változata egy év fejlesztési munkáját, illetve a Firefox, az OpenOffice.org, a GNOME, a KDE és több mint 1000 nyílt forráskódú alkalmazás új változatát tartalmazza. Az openSUSE biztonságos és stabil Linux-alapú operációs rendszer, amely egyszerűen használható, és minden fontos komponenst tartalmaz, amire szükség lehet az asztali számítógépeken vagy a kiszolgálókon.

2009. november 30. 17:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50