Képalkotás: Két TIPA díj a Samsungnak

forrás Prim Online, 2008. június 24. 10:05

Két kitüntetéssel jutalmazta a TIPA – 12 európai ország 31 fotós és képkezelési szaklapját tömörítő szervezete - a Samsung termékeit az idei díjátadáson. A Samsung a legjobb ultrakompakt digitális fényképezőgép kategóriában az NV24HD-vel, a legjobb monitor kategóriában pedig a SyncMaster XL30 LED BLU-val készülékével nyert.

A legjobb ultrakompakt digitális fényképezőgép: Samsung NV24HD

A Samsung 24 mm-es nagylátószögű Schneider-Kreuznach optikával felszerelt kamerája 86,5 mm gyújtótávolságú tele állással rendelkezik. A zsűri a készülék értékelésekor a dupla képstabilizálást, a 10,2 megapixeles felbontást és az ISO3200-as maximális érzékenységet emelte ki. A díj elnyerésében a HD videók rögzítése és a portrék készítésekor elérhető pislogás funkció (3 kép készül egymásután, amelyek közül a felhasználó választhatja ki a számára megfelelőt) is fontos szerephez jutott. Mindezek mellett a 2,5 col átmérőjű AM-OLED kijelző 180 fokos betekintési szöget biztosít a felhasználóknak. Az NV24HD video módban ráadásul 720P (HD) felbontásban, sztereo hanggal képes rögzíteni a legemlékezetesebb pillanatokat.

A TIPA díjakat nem csak fényképezőgépek, de egyéb képalkotó eszközök és szolgáltatások is kiérdemlik minden évben. Ennek köszönhetően kapott elismerést a Samsung LED háttérvilágítással felépített monitorja is.

Legjobb képmegjelenítő eszköz: Samsung SyncMaster XL30 LED BLU


A Samsung SyncMaster XL-30 a lehető legjobb választás azoknak, akiknek fontos a precíz, színhelyes megjelenítés. A profi fotográfusok, fotóstúdiók, grafikusok, nyomdák, fotó-, videó szerkesztők vagy grafikai tervezők illetve akár a kedvtelésből fotózók elvárják a tökéletes színeket, hogy az, ami a papíron megjelenik, a monitoron is ugyanúgy nézzen ki. Az XL30-as az NTSC színtér 123%-át fedi le,  és az sRGB színtér mellett képes megjeleníteni az Adobe RGB színteret is .

A tökéletes megjelenítés kulcsa az új LED alapú háttérvilágítási technológia, amely egyenletesen tiszta képet garantál a teljes képernyőn nagy fényerejű, vezérelt háttérvilágításával. További előnye, hogy nélkülözi a halogén és a higany használatát, tükrözve ezzel a Samsung környezettudatos gyártási gyakorlatát.
A LED technológia másik nagy előnye a hosszabb élettartama és nagyobb megbízhatósága.

Az „Eyeone Display 2” calibráló eszköz és a Natural Color Expert program segítségével a monitor színprofilja bármikor módosítható a felhasználó igényei szerint. A Samsung SyncMaster XL-30 178 fokos betekintési szöget biztosít a felhasználóknak. A felszerelhető, belső oldali szövetborítású takarólemezek gondoskodnak az optimális fényviszonyokról a monitor képfelületén, hogy a színek élvezetét a külső fényviszonyok legkevésbe  se zavarhassák.
A zsűri a monitor értékelésekor a 1000:1 kontrasztarányt, a 14 bites színmélységet, a 2560x1600 pixel felbontást, a dönthető, elforgatható, rotálható kialakítást és a beépített USB HUB-ot emelte még ki.

Kulcsszavak: LCD monitor kamera Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05