Mac-kompatiblis webkamera a Logitechtől

forrás Prim Online, 2008. június 25. 08:19

A Logitech bemutatta első, Mac számítógépekhez készült webkameráját, a Carl Zeiss objektívvel és kiváló élesség-automatikával felszerelt Logitech QuickCam Vision Pro webkamerát. Az új Logitech kamera tökéletesen tiszta és részletgazdag képeket közvetít, ami kivételesen jó minőségű videóhívásokat tesz lehetővé az iChat és a Skype programokkal.

Az új Logitech webkamera autofókusz rendszerében a szokásos léptetőmotor helyett tekercselt motort használ. Ennek köszönhető, hogy az élességállítás mindig gyors és folyamatos, és az automatika akár a kamera objektívje előtt 10 centiméterre tartott tárgyakról is kristálytiszta képet produkál. A Logitech élességállító rendszere érzékeli a felvett képen belül az élek elmosódottságát, és kevesebb, mint három másodperc alatt alkalmazkodik a változásokhoz. A 2 megapixeles érzékelőlapkával ellátott eszköz igazán nagy felbontású képeket rögzít. Ebben segítségére van a Logitech saját fejlesztésű RightLight2 műszaki megoldása is, ami intelligens módon alkalmazkodni tud a gyéren vagy erős ellenfénnyel megvilágított témákhoz, és a webkamera beállításait ennek megfelelően módosítja.
A webkamera használatával másodpercenként akár 30 képkockányi VGA minőségű videóképen láthatjuk egymást. Ez négyszer olyan tiszta és kétszer olyan folyamatos, mint bármilyen más videotelefon megoldás, és nem is kerül többe.
Az új Logitech webkamerát elég a számítógéphez csatlakoztatni, és máris üzemkész, így a doboz kicsomagolása után akár rögtön kezdeményezhetünk is egy videóhívást, nem kell előtte semmilyen szoftvert telepítenünk. Ha a merevlemezre akarunk videót rögzíteni, hogy azt később továbbküldjük ismerőseinknek, akkor az újdonsággal akár 720p HD felbontású (960 x 720 képpontos) kisfilmeket is felvehetünk.
A webkamera várhatóan júliustól lesz kapható az Egyesült Államokban és Európában egyaránt. Javasolt fogyasztói ára Európában €129,99.

Kulcsszavak: Logitech webkamera Mac

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09