Autodesk: Könnyedén pótolhatók az elveszett tervrajzok

forrás Prim Online, 2008. július 4. 09:36

Az Autodesk bejelentette, hogy a Revit Architecture épületinformáció-modellezési szoftverét használják a Kelet-Jeruzsálem szívében található római katolikus Szent István Bazilika épületterveinek utólagos elkészítéséhez.

Mivel a szoftver egy teljes, szakági épülettervező és dokumentációkészítő rendszer, továbbá a tervezés és a kivitelezési dokumentációk készítésének minden fázisát és a gyártást is egyaránt támogatja, a városban működő Riedwyl Architects mérnökiroda a Revit szoftverrel előállított tervek alapján hozzákezdhet az épület és a szakrális falfestmények restaurálásához.

Az Autodesk, a Revit platformot kifejezetten az épületinformáció-modellezéshez fejlesztette ki. A szoftver jóvoltából az építész azonnali visszajelzést kaphat a projekt méretéről, jegyzékeiről és költségvetéséről. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a Revit Architecture kiválóan tükrözi az épületek valódi természetét, így az építészek és a tervezők egy komplex modellen, nem pedig az egymástól elkülönített – alaprajzokon, metszeteken vagy homlokzatokon – elemeken dolgozhatnak. Ráadásul a már említett előnyök a tervezési folyamat későbbi fázisaiban is érvényesülnek, még akár egy komplex modell esetén is. Ebből adódóan az építészeknek nem kell az alaprajzok, jegyzékek és kivitelezési dokumentumok koordinálása miatt aggódnia.
Azt követően, hogy a megbízott tervezőiroda elkészíti a Revit szoftverrel a 20 méter magas, közel 900 négyzetméter alapterületű bazilika teljes épületinformáció-modelljét és az átfogó épületterveket, a tulajdonos Domonkos szerzetesrenddel közösen felkutathatják a lehetséges fejlesztési lehetőségeket, és elvégezhetik a szükséges felújításokat.

Kulcsszavak: Autodesk CAD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05